Concurs de educație juridică ”Justiție educativă-Concurs de procese simulate”

Baroul Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General Brăila, organizează a treia ediție a proiectului educațional ”Fii activ în școala ta!”. Anul acesta va fi organizat un concurs de educație juridică, rezervat elevilor de liceu, ”Justiție educativă – Concurs de procese simulate”, la care vor participa elevi de la 6 licee și colegii brăilene. Concursul va avea loc în zilele de 24 și 25 aprilie, în Sala de Festivități a Școlii gimnaziale ”Fănuș Neagu”.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din cele șase unități școlare care au sprijinit implementarea Proiectului de educație la nivel preuniversitar ”Fii avocat în școala ta!” și va avea două etape: prima etapă, de pregătire a echipelor participante la concurs, iar cea de-a doua etapă va fi de organizare a proceselor simulate (concursul propriu-zis). Procesul simulat va avea o durată de 45 de minute și va avea ca tematică o infracțiune referitoare la consumul de droguri.

Fiecare unitate școlară va selecta o echipă formată din 7 membri (un judecător, un procuror, un inculpat, o parte vătămată, doi avocați și un martor) și doi profesori coordonatori.

Prima etapă a concursului, de pregătire a echipelor participante la concurs, a avut loc în sala de festivități a Colegiului Național ”Ana Aslan”, miercuri, 3 aprilie 2024, începând cu ora 14.00.

Ordinea liceelor participante la Concursul de educație juridică: „Justiție educativă – Concurs de procese simulate”:

Prima zi de concurs:
24 aprilie – ora 10.00 – 11.00 Liceul Teoretic Mihail Sebastian,
24 aprilie – ora 11.30 – 12.30 Colegiul Național Nicolae Bălcescu,
24 aprilie – ora 13.00 – 14.00 Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci.

A doua zi de concurs:
25 aprilie – ora 10.00 – 11.00 Colegiul Național Nicolae Iorga,
25 aprilie – ora 11.30 – 12.30 Liceul Teoretic Panait Cerna,
25 aprilie- ora 13.00 – 14.00 Colegiul Național Pedagogic Dumitru Panaitescu Perpessicius.

Exit mobile version