Comuna Surdila Găiseanca a primit 43 mii de lei de la Guvern

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de luni, 23 decembrie 2019, alocarea sumei de 112.697 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din alte 284 de localități din 29 de județe.

Pentru județul Brăila au fost alocate fonduri doar pentru o singură localitate, comuna Surdila Găiseanca primind 43 mii de lei.

Este esențial să nu existe blocaje în unităţile administrativ-teritoriale care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului din luna august. De aceea am considerat că trebuie să venim în sprijinul acestora și să alocăm bani din fondul de rezervă pentru ca primăriile să-și poată încheia anul fără probleme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Decizia alocării sumei de peste 112 milioane de lei vine după ce Guvernul a mai aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea a 477,36 de milioane pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localități.

Exit mobile version