Clădirile din subordinea CJ Brăila nu prezintă risc seismic în categoria I

La ultima ședință a Consiliului Județean Brăila, consilierul liberal Alexandru Bucălău l-a întrebat pe președintele CJ Brăila care este situația cu corpurile de clădire de la spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean și care este stadiul proiectului de reabilitare a corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila. 

Președintele CJ Brăila a spus că în administrarea CJ nu sunt clădiri încadrate în gradul I de risc seismic, ci doar doar la categoriile II și III, dar toate se află în diverse stadii de reabilitare. În cea ce privește clădirile de la spitale acestea se află în diverse stadii cu proiecte de reabilitare cu fonduri europene. La corpul A al Spitalului Județean a fost coșul de fum încadrat la risc seismic I, dar acesta a fost demolat în urmă cu mai bine de un an.

„Când vorbim de Corpul A, suntem în momentul de față în licitație și sperăm ca în câteva luni să avem un contract semnat, astfel încât să începem efectiv reabilitarea și consolidarea și modernizarea acestui corp.

Dacă ne referim la Corpul B, suntem în faza de actualizare a DALI-ului, pentru că avem acea creștere a prețurilor și avem axe de finanțare pe care să-l propunem pentru consolidare și reabilitare totală, tot pe fonduri europene.

Consiliul Județean Brăila nu are în momentul de față nicio clădire care nu este prinsă sau nu este în anumite faze în ceea ce privește consolidarea și din punct de vedere seismic, dar și din punct de vedere al modernizării acestor clădiri, începând cu Facultatea de Inginerie, cu clădirea din strada Grădinii Publice nr. 13, cu Șoseaua Buzăului, cu Palatul Administrativ.

Suma necesară pentru ca să avem un județ la cheie este undeva în jur de 350 de milioane de euro. În momentul de față  CJ are contractat în jur de 130 de milioane de euro. Diferența de sumă este în anumite faze pe axe de finanțare” a răspuns Chiriac.

Exit mobile version