Cladirea Dispensarului TBC a fost inclusa in inventarul judetului

Cladirea Dispensarului TBC a fost inclusa in inventarul judetului
Cladirea Dispensarului TBC a fost inclusa in inventarul judetului

Luni, 3 iulie, de la ora 11.00, consilierii județeni s-au reunit într-o ședință extraordinară pentru a încerca să treacă proiectul privind însușirea inventarului public al județului Brăila. Urgența maximă o reprezenta trecerea imobilului din strada Belvedere nr. 12, unde funcționează Dispensarul TBC, în inventarul bunurilor din domeniul public al județului pentru a putea fi pusă în aplicare hotărârea de dare în administrare a clădirii către Spitalul de Pneumoftiziologie.

Clădirea din strada Belvedere nr. 12, în care funcționează Dispensarul TBC, a fost cumpărată de Consiliul Județean și a fost trecută din domeniul privat al județului în domeniul public, în ședința din luna iunie a CJ Brăila. Dar pentru a putea funcționa în continuare era nevoie de includerea ei în inventarul public al județului.

La ședința de luni au fost prezenți doar 23 de consilieri județeni din cei 33 aflați în funcție.  Au lipsit motivat: Dan Lucian Şerbu, Viorel Mortu – PSD, Viorel Botea-PMP, Florin Cîrligea, Marian Sârbu, Adrian Vacu, Ionel Enuţă-PNL și nemotivat liberalii Ovidiu Nechita și Laurenţiu Chiru, dar și Aurel Dumitru de la PSD. Consilierul ALDE, George Turiac a venit la ședință pe final, când s-a ajuns la momentul votului.

Consilierii judeţeni de la PNL s-au abținut la votul de aprobare al inventarului public al județului de trei ori la ședințele precedente și astfel nu au fost întrunite cele două treimi din numărul total al aleșilor pentru ca proiectul să treacă. Pentru ședința de ieri, PNL şi PSD au decis să facă un compromis pentru a nu bloca complet activitatea Dispensatului TBC. În ședința de luni s-a ajuns la soluţia propusă la ședința trecută de liberali, adică aprobarea actualizării inventarului domeniului public, însă punctual, doar capitolul ce vizează clădirile.

Proiectul, în această variantă, a trecut cu votul tuturor consilierilor prezenți la ședință.

Exit mobile version