Cirligea: Nimeni din administratia locala nu a sprijinit vreodată personal acest club de fotbal

Reunire optimista la CF Braila
Reunire optimista la CF Braila

 

Luni după amiază, pe stadionul Municipal, CF Brăila, sub conducerea antrenorului Alin Pânzaru, s-a reunit în vederea pregătirii viitorului sezon din Liga a 2-a. La reuniune au fost prezenți 23 de jucători, foarte mulți dintre ei juniori, dar și câțiva jucători de la Conpet Cireșu.

 

alergare usoara la primul antrenament

 

Jucătorii prezenți au efectuat câteva mișcări de încălzire și alergări ușoare sub coordonarea lui Alin Pânzaru, care va continua și anul acesta pe banca tehnică a CF Brăila, cu care mai are contract încă un an. Acesta a precizat că în următoarele două săptămâni echipa se va pregăti pe stadionul Municipal, cu câte un antrenament pe zi, pentru reacomodare la efort, iar din 22 iulie până pe 1 august ar urma să aibă loc o pregătire centralizată, tot la Brăila. Pânzaru a mai declarat că până pe 21 iulie speră să se clarifice situația lotului de jucători cu care va aborda campionatul viitor. Începând cu 1 august vor avea loc câteva meciuri amicale, iar la sfârșitul lunii august va începe noul sezon.

 

Alin Panzaru continua la CF Braila

 

La acest prim contact au fost prezenți printre alții: Leu, Mitrea, Comănescu –portari; Laurențiu Petean, Bogdan Spătaru, Cătălin Stănciulescu, Alexandru Ilie, Daniel Cazan, Gicu Iordache, Alin Radu, Daniel Cazan, Marius Dima, Robert Neagoe, Băbătie, Sabin Stângaciu sau Vlad Omer. Au lipsit motivat Cosmin Necoară (care a fost la stadion dar încă nu se poate antrena după operația de deviere de sept) și Laurențiu Ivan, iar Emmanuel Ndigwe nu s-a prezentat deși se află sub contract, iar Stelică Nicoliță nu a venit la acest prim antrenament.

 

Cosmin Necoara discuta cu cei din conducerea clubului

 

Președintele CF Brăila, Valentin Avramescu, a declarat:

 

Echipa trece printr-un moment mai dificil și acum trebuie să reașezăm lucrurile pe făgașul normal. În această perioadă purtăm noi discuții cu jucătorii pentru semnarea noilor contracte, în noile condiții. Deocamdată ne-am înțeles cu Mitrea, Petean, Dima, Iordache, Dima, Cazan, în principiu și cu Bogdan Spătaru ne vom înțelege să continue la noi. Dintre jucătorii de la Conpet, doar cu Andrei Crăciun ar mai fi ceva discuții, el fiind legitimat și la echipa de Liga 1 la futsal, United Galați și încă nu s-a clarificat în privința a ceea ce vrea să facă în viitor. Leu, Ivan, Necoară, Neagoe sunt încă sub contract cu noi și sperăm să ne înțelegem în privința noilor contracte. Mai suntem în discuție cu câțiva jucători din zonă, dar deocamdată nimic concret.

 

Principalul finanțator al echipei, Florin Cîrligea, prezent și el la stadion, a spus că astăzi (n. red. luni 7 iulie) au fost achitate salariile restante și toți jucătorii au salariile plătite la zi, conform actelor adiționale semnate în iarnă la contractele de joc. Acesta a precizat că de la preluarea echipei de noii acționari el a investit la echipă 900 de mii de euro, iar de la bugetul local au venit doar 210 mii de euro, dar nici acești bani nu pot fi folosiți nici măcar pentru plata taxelor și impozitelor. Toți angajații clubului sunt cu salariile la zi, conform declarațiilor conducerii clubului, iar acum se caută soluții pentru crearea unui lot care să se poată menține în Liga a 2-a.

Florin Cîrligea a ținut să precizeze:

 

Nimeni din administrația locală nu a sprijinit vreodată personal acest club de fotbal, aproape toți banii care s-au băgat la echipă până în vara anului trecut fiind bani publici. Acum mai avem două contracte de sponsorizare, cu Tancrad și Concivia, primii fiind și ei cu plata la zi, iar ceilalți au achitat suma la semnarea preluării contractului de noua societate. Mă întreb de ce până anul trecut, când acționar principal era Concivia, se putea finanța clubul de la bugetul local, iar acum nu se mai poate.

 

La preluarea echipei în iarna acestui an, actualei conduceri și finanțatorului Florin Cîrligea li s-a promis de către autorități că dacă echipa va fi preluată de un privat, administrația locală va finanța echipa de fotbal cu 50 % din buget, cealaltă jumătate urmând a fi asigurată din mediul privat. Deocamdată, în primele șase luni din acest an, de la administrația locală au venit doar 25 % din cât a investit privatul.

Pe lângă problemele financiare cu care se confruntă clubul de fotbal pentru abordarea sezonului viitor cu un lot capabil să se mențină în Liga a 2-a, CF Brăila se mai confruntă și cu alte probleme de pe vremea când clubul aparținea celor de la Concivia. Patru jucători care au plecat în vara anului 2013 de la echipă au depus memorii la FRF pentru restanțe financiare din campionatul 2012-2013, când acționar majoritar la club era Concivia SA, salarii pe care când cei care au depus memorii le vor câștiga la Comisia de la FRF, actuala conducere a clubului va fi nevoită să le plătească, așa cum i-a plătit lui Visar, în iarnă, peste 15.000 de lei pentru un contract în care jucătorul originar din Kosovo a jucat doar 10 minute!

Exit mobile version