Cinci permise suspendate și amenzi de peste 11.000 lei în ziua de miercuri

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

La data de 20 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Ordine Publică și Biroului Rutier, sprijiniţi de jandarmi, au desfășurat acțiuni, pe raza municipiului, pentru prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ.

De asemenea, aceștia au organizat și desfășurat o acțiune pe linia creşterii vizibilității polițienești, reducerea accidentelor rutiere produse ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public și a indisciplinei pietonale.

Pe timpul activităţilor au fost legitimate 92 de persoane şi au fost oprite în trafic şi controlate 38 de autovehicule.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 42 de contravenţii, în valoare totală de peste 11.000 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care: 5 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și 33 pentru indisciplina pietonilor și 4 la alte abateri.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce cinci permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Exit mobile version