Actualitate

Cinci clase de la școli și grădinițe din municipiul Brăila au cursurile suspendate în urma confirmării unor cazuri de CIVID-19

Cinci clase de la școli și grădinițe din municipiul Brăila au cursurile suspendate în urma confirmării unor cazuri de CIVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” la cinci clase din 4 unități școlare din municipiul Brăila.

Datorită apariției unor cazuri de infectări cu noul coronavirus, CJSU Brăila a emis Hotărârea 44/01.10.2020 prin care a aprobat propunerile de suspendare a cursurilor la cinci clase de elevi și preșcolari.

Astfel, s-a aprobat suspendarea cursurilor pentru o perioadă de 14 zile pentru clasa pregătitoare C din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila, începând cu data de 25 septembrie.

De asemenea a fost aprobată suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a XI-a C din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație. Tot la Liceul ”Nicolae Iorga” s-au suspendat cursurile clasei a IX-a E, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 26 septembrie 2020.

CJSU Brăila a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a III-a B din cadrul Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Braila, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație al Liceului.

În aceeași hotărâre a CJSU s-a aprobat suspendarea cursurilor preșcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 Brăila, începând cu data de 28.09.2020.

Totodată, s-a aprobat suspendarea cursurilor preșcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru grupa mare de la Grădinița cu Program Normal nr. 19, structură a Grădiniţei cu Program Săptămânal nr. 49 Brăila, începând cu data de 24.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație, și se dispune menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Unitățile de învăţământ menționate vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei şi cercetării.

Reluarea cursurilor care presupun prezența „faţă în faţă” pentru clasele menționate, suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •