Chiar daca procesul Iohannis -ANI continua, candidatul ACL va fi al doilea pe buletinele de vot

Chiar daca procesul Iohannis -ANI continua, candidatul ACL va fi al doilea pe buletinele de vot
Chiar daca procesul Iohannis -ANI continua, candidatul ACL va fi al doilea pe buletinele de vot

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi să accepte recursul ANI în dosarul în care prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate.

Cazul datează din 2013, când ANI a anunțat că primarul Sibiului are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, ceea ce contravine prevederilor legale.

Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI în cazul Iohannis și urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces. Klaus Iohannis şi ANI au la dispoziţie zece zile să facă menţiuni privind raportul.

Chiar dacă recursul a fost admis, o sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. În acest context, Klaus Iohannis a anunțat că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat.

La acest moment candidatura lui Klaus Iohannis a fost acceptată de Biroul Electoral Central și conform Legii de organizare pentru alegerile prezidențiale, din momentul în care BEC a consfințit candidaturile definitive, acesta devine Candidat, urmând a fi înscris pe buletinele de vot. De altfel, astăzi la tragerea la sorți a ordinii pe buletinele de vot, Klaus Werner Iohannis urmând să ocupe poziția a doua pe buletinul de vot, în dreapta sus.

Ordinea pe buletinele de vot, conform tragerii la sorți efectuală astăzi la sediul Biroului Electoral Central, este următoarea:

1. Kelemen Hunor – UDMR

2. Klaus Werner Iohannis – ACL

3. Dan Cristian Diaconescu – PP-DD

4. Victor Viorel Ponta – Alianța Electorală PSD+UNPR+PC

5. William Gabriel Brînză -PER

6. Elena Gabriela Udrea – PMP

7. Mirel Mircea Amariței – PRODEMO

8. Teodor Viorel Meleșcanu – independent

9. Gheorghe Funar – independent

10. Zsolt Szilagyi – Partidul Popular Maghiar din Transilvania

11. Monica Luisa Macovei – independent

12. Constantin rotaru – PAS

13. Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu – independent

14. Corneliu Vadim Tudor – PRM.

 

Exit mobile version