CF Braila victorie la scor de neprezentare cu ACS Berceni

CF Braila victorie la scor de neprezentare cu ACS Berceni
CF Braila victorie la scor de neprezentare cu ACS Berceni

CF Brăila a obținut a doua victorie consecutivă la trei goluri diferență, câștigând cu 3-0 meciul din etapa a X-a a Ligii a 2-a, cu ACS Berceni. Pe o vremea de iarnă, în care vântul a fost principalul protagonist, elevii lui Alin Pânzaru au fost foarte eficienți în faza de atac, marcând trei goluri, dar ratând încă 3-4 situații bune de gol. Totodată a fost și primul succes al unei echipe brăilene în fața celor de la Berceni, anul trecut CF Brăila pierzând ambele meciuri din campionat, iar când ilfovenii au jucat în Liga a 3-a n-au pierdut nici un meci cu Conpet Cireșu.

Ionel Dragoi

Lovitura de start a meciului, la care au asistat mai puțin de 100 de spectatori, a fost dată de fostul jucător al FC Brăila și apoi Dacia Unirea Brăila, Ionel Drăgoi, un jucător care a rămas în memoria iubitorilor fotbalului din Brăila și Galați pentru penalty-ul obținut în meciul din Cupa UEFA cu Juventus Torino din 7 septembrie 1988.

În chiar primul minut de joc, Onofraș a trecut pe lângă deschiderea scorului, șutul său din careul mare, la o centrare a lui Spătaru, a fost respins în corner de portarul oaspeților. Cornerul executat de Spătaru s-a soldat cu un șut de la 20 de metri a lui Frunză, într-un fundaș al ilfovenilor. În minutul 10 C. Mihai a scăpat pe partea stângă a atacului ilfovenilor, a pătruns în careu și a centrat la 11 m, de unde Alin Pătrașcu a șutat slab și Mitrea a reținut. Imediat brăilenii au replicat, dar lovitura de cap a lui M. Dima, la o centrare a lui Spătaru, a trecut pe lângă poartă.

Meciul a continuat, într-un ritm alert, dar fără faze de gol, până în minutul 35. Spătaru a executat o lovitură de la colțul terenului, înalt în careul de 6 m, de unde Laurențiu Ivan s-a înălțat și a trimis cu capul din 6 m în plasa porții apărate de A. Raț, 1-0 pentru CF Brăila. În minutul 44, M. Dima a pătruns în careu pe partea stângă, dar s-a complicat și a scăpat mingea în aut de poartă. Repriza s-a încheiat cu o acțiune prelungită de atac a brăilenilor, care au trecut pe lângă golul doi de două ori, mai întâi Onofraș n-a putut să trimită în poartă de la 6 m, fundașii adverși au degajat, iar Petean a șutat de la 25 de metri peste poartă.

Repriza secundă a început echilibrat, fără ca niciuna dintre echipe să se apropie periculos de poarta adversă, pentru ca în minutul 60, după o intercepție a lui Spătaru la centrul terenului, acesta ia pasat lui Sorin Frunză, iar căpitanul brăilenilor a pornit din cercul de la centrul terenului și a trimis de la 22 de metri o torpilă în vinclul porții lui Raț, 2-0 pentru CF Brăila. După golul al doilea Berceniul a ieșit mai mult la atac și au început să-și creeze situații de a marca. În minutul 71 Alexandru Radu a șutat de la 10 m, dar Petean a rspins de pe linia porții, iar în minutul 75 Mitrea a reținut șutul de la marginea careului expediat de Tătar. În minutul 76 C. Mihai a pătruns pe partea stângă în careu, dar șutul a fost reținut de portarul Brăilei, iar în minutul 79 Mitrea a reținut la lovitura de cap expediată de Al. Marin.

În minutul 90 Nicoliță primește o pasă la 14 m de poartă, dar încearcă un artificiu și nu-l învinge pe portarul oaspeților, trimițând mingea în acesta. În minutul 90+1 Mitrea a reținut din nou lovitura de cap a lui Al. Radu, pentru ca în minutul 90+2 Andrei Pușcașu să recupereze o mingie în urma unei aruncări de la margine a oaspeților și a pornit o cursă de la 40 de metri, a pătruns în careu și l-a învins pe Raț cu un șut de la 14 m, 3-0 pentru CF Brăila. Meciul s-a încheiat cu o lovitură liberă de la 28 de metri, executată de Frunză, direct pe poartă, reținută însă de portarul Berceniului.

CF Brăila: Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (min. 87 Olenic) – Petean, Frunză, Spătaru, M. Dima (min. 73 G. Niță) – Onofraş (min. 82 St. Nicoliță), Puşcaşu. Antrenor Alin Pânzaru.

ACS Berceni: A. Raţ – E. Nicu, C. Sandu, C. Cioranu, M. Ionescu – A. Pătraşcu (min. 56 V. Ștefan), Al. Radu, G. Ghinea (min. 63 Ciuică), C. Mihai – Pădureţu, Al. Marin. Antrenor Marin Dragnea.

Celelalte rezultate înregistrate în această etapă:

Gloria Buzău – Unirea Slobozia 1-0 (0-0)

FCM Dorohoi – Săgeata Năvodari 0-2 (0-2)

Farul Constanța – CS Balotești 2-0 (2-0)

Academica Argeș – SC Bacău 2-1 (1-0).

Meciul dintre FC Voluntari și Rapid CFR Suceava a fost amânat pentru duminică, de la ora 1.00, din cauza condițiilor atmosferice.

În urma acestor rezultate, CF Brăila a urcat pe locul 5 în clasament cu 15 puncte și golaveraj 13-12, 9 dintre golurile echipei lui pânzaru fiind marcate în ultimele două etape. În etapa următoare, ultima a turului, CF Brăila se va deplasa la Năvodari, pentru meciul cu Săgeata.

 

Exit mobile version