Cei 24 de concurenți au încântat publicul în primele două seri de concurs. Astăzi vor fi anunțați câștigătorii premiilor la ediția a XIX-a a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu

Sâmbătă, 25 mai, Festivalul Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu a continuat cu a doua seară de concurs, încheiată cu un show de excepție al lui Horia Brenciu și al orchestrei sale.

Seara de concurs a fost deschisă de o tânără de 17 ani, din Târgu Bujor, județul Galați, elevă a Liceului de Arte Hariclea Darclee din Brăila, Anya Andreea Ene. Ea a cântat ”Fântânile albastre”, compusă de Horia Moculescu pe versurile lui George Țărnea, și ”I-ați mireasă ziua bună”, compoziție a lui George Grigoriu.

În continuare au urcat pe scenă Almagul Battaliyeva, din Kazahstan, Anamaria-Daniela Buțurcă, de la Curtici, județul Arad, Cristiana Antoniani, din Italia, Samira-Maria Stoleru, din Bacău, Valeriia Khrystiuk, din Ucraina, Florin Ciobanu, de la Roșiori de Vede, care anul trecut a luat un premiu special al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România la Festivalul George Grigoriu. În continuare au urcat pe scenă Lavinia Fiorani, din Italia, Mihaela-Teodora Șițoiu, din Râmnicu Vâlcea, Duetul Erica Candelaresi & Flavia Buoncristiani, din Italia, Maria-Anastasia Solomie, din Arad, și Matteo Spanu, din Italia.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un excepțional show făcut de Horia Brenciu și orchestra sa.

Duminică, de la ora 18.00, va avea loc Gala Laureaților, în care vor fi anunțați câștigătorii premiilor oferite de organizatori anul acesta în urma deciziei unui juriu format din: Marius Țeicu (compozitor, solist vocal, instrumentist, orchestrator, dirijor și profesor ), Horia Moculescu (compozitor, pianist, interpret vocal și creator de programe TV), Andreea Andrei, (textier și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România), Cornel Cristei (compozitor brăilean, textier și pianist de excepție), Pompilia Stoian (solistă de talie internațională, o prezență scenică deosebită, cu o voce aparte), Petru Hăruță ( lector universitar, șef secția jazz at Academia de. Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chișinău, conductor muzical, artist in cadrul Jazz Orchestra Academiei de muzică din Chișinău) si Adrian Romcescu (compozitor și solist, membru în juriul multor evenimente cu caracter internațional). Premiile sunt: Trofeul George Grigoriu- 4000 euro, Premiul I- 2000 euro, Premiul II- 1500 euro, Premiul III- 1000 euro, Mențiune- 500 euro, Premiul UCMR)

Ediția a XIX-a a Festivalului George Grigoriu se va încheia cu un concert susținut de Andra.

Exit mobile version