Ceausescu n-a murit. S-a reincarnat in Victor Ponta

Ceausescu n-a murit. S-a reincarnat in Victor Ponta
Ceausescu n-a murit. S-a reincarnat in Victor Ponta

Campania electorală pentru turul doi n-a început oficial, dar unul dintre candidați a furat startul, prelevându-se de funcția de prim-ministru pe care o deține. Lupta acerbă care se va da în turul 2 a scos la iveală pomenile electorale oferite de Guvernul Ponta. Cea mai recentă este cea privind promisiunea de creștere a tuturor salariilor din domeniul sanitar și din cel al asistenței sociale cu cel puțin 100 de lei pe lună. O pomană electorală iluzorie, pentru ca ea va trebui pusă în practică de viitorul guvern, care nu va mai fi condus de Victor Ponta, indiferent dacă acesta câștigă sau nu alegerile din 16 noiembrie.

Mai exact, cei care au în prezent salariul minim pe economie, 900 de lei pe lună, vor avea parte de o majorare în două etape, mai întâi de la 900 la 975, apoi de la 975 la 1.050 de lei pe lună, în timp ce restul vor avea o singură majorare, de la 1 ianuarie 2015, în sumă de 100 de lei brut.

”Toate persoanele care nu vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie vor avea 100 lei, brut, în plus, în fiecare lună. Azi a trecut ordonanța de urgență prin Guvern. Am avut discuții îndelungate cu sindicatele din Sănătate și asistență socială, am înțeles problemele pe care ei ni le-au explicat, au existat bani numai pentru această majorare”, a declarat ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu.

Efortul bugetar estimat de ministrul Finanțelor este de 270 milioane de lei pe an, după ce ministrul Sănătății anunța că vor beneficia de creșterea salariilor circa 300.000 de angajați din sistemul de sănătate.

Suta de lei promisă în plus la salariu aduce aminte de promisiunea făcută cu 25 de ani în urmă de ”împușcatul” Nicolae Ceaușescu, cu diferența că atunci nu era vorba de campania electorală, ci de calmarea unei mulțimi furioase care se adunase sub balconul prezidențial, dela sediul CC al PCR. Acum acest anunț a fost făcut din sediul guvernului, condus de cel mai mincinos prim-ministru al României, Victor Viorel Ponta

 

Exit mobile version