Cazurile de gripă în scadere în județul Brăila

Cazurile de gripă în scadere în județul Brăila

Cazurile de gripă în scadere în județul Brăila

În ultimele zile numărul cazurilor de gripă au scăzut. Ministerul Sănătății a luat decizia ca DSP-urile să nu mai raporteze zilnic cazurile de gripă și de infecții respiratorii. Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină a confirmat că ministerul a trimis o astfel de adresă, deși numărul infecțiilor respiratorii în județul Brăila a rămas unul destul de ridicat.

[quote]Având în vedere că activitatea gripală a avut trend descrescător în ultimele săptămâni, cu data prezentei adrese vor înceta raportările zilnice la Ministerul Sănătății privind evoluția cazurilor de gripă și infecții respiratorii[/quote] se arată în adresa primită astăzi de DSP Brăila.

În raportarea spitalelor de luni, 4 martie a.c., pentru perioada 1- 4 martie 2019, la DSP Brăila au fost raportate cinci cazuri de suspiciuni de gripă, dintre care patru persoane au fost internate pe secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Brăila. Infecțiile respiratorii pe weekend s-au menținut la un nivel ridicat. În perioada 1- 4 martie la Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost înregistrate un număr de 128 de cazuri de infecții respiratorii, iar la Spitalul de pneumoftiziologie și la Spitalul de boli cronice și recuperare ”Veneția Medical”, câte 4 cazuri.

Directorul executiv al DSP Brăila Gabriel Ciochină a spus că în ziua de 4 martie Inspectoratul Școlar Județean nu au raportat că ar fi existat în unitățile școlare din județul Brăila cazuri de viroze respiratorii sau gripă. Pe raportarea de marți, 5 martie, Spitalul Județean de Urgență Brăila a anunțat un caz de gripă clinică prezentat, dar fără internare, și 33 de infecții respiratorii. La Spitalul de pneumoftiziologie au fost raportate 9 cazuri de infecții respiratorii, iar la ”Veneția Medical” două cazuri de infecții respiratorii.

Tot marți, 5 martie 2019,ISJ Brăila a raportat un număr de 7 infecții respiratorii, la două unități de învățământ.

Exit mobile version