Cătălin Canciu: ”Sunt multe străzi în Brăila care suferă de indiferenţa administraţiei Dragomir. Iar ne aşteaptă o iarnă în care vom circula prin gropi, bălţi şi mocirlă”

Președintele organizației municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu spune că venirae ploilor a adus odată cu ele și o groază de probleme pentru şoferii din municipiul Brăila. Liberalul mai spune că gropile din carosabil au devenit adevărate capcane pentru participanţii la trafic, pentru că, fiind pline cu apă, este imposibil să le ghiceşti şi să le ocoleşti. Canciu aduce în sprijinul afirmațiilor sale o serie de fotografii de pe mai multe străzi din municipiul Brăila, unde gropile din asfalt sunt pline cu apă, iar peticele care s-au tot pus nu fac decât să creeaze mai multe denivelări.

”Sunt multe străzi în Brăila care suferă de indiferenţa administraţiei Dragomir şi unde oamenii trăiesc ca la sate. Orașul arată dezolant şi iar ne aşteaptă o iarnă în care vom circula prin gropi, bălţi şi mocirlă. Avem străzi pline de gropi, dar şi situaţii în care întreaga stradă este în sine o groapă întinsă pe toată lungimea carosabilului.

Culmea incompetenţei administraţiei PSD în ansamblu este strada Grigore Alexandrescu, o arteră neasfaltată de zeci de ani, care preia în ultima vreme tot traficul intens de pe Calea Călăraşilor, atunci când sunt organizate festivaluri şi parade, de regulă la ore de vârf. Ultima experienţă de acest gen a fost trăită de şoferi cu ocazia festivalului Vladislav I, organizat în septembrie, prilej cu care Dragomir a primit “urările” de sfârşit de an cu câteva luni mai devreme.

Paralelă cu Calea Călăraşilor, strada Grigore Alexandrescu ar trebui să lege Şoseaua de Centură de Şoseaua Buzăului, dar în realitate este o arteră pe care nu se poate circula cap-coadă. Jumătate din Grigore Alexandrescu, partea cuprinsă între Şoseaua Buzăului şi strada Chişinăului, este plină de petice şi dâmburi, dar cu toate astea este considerată “răul cel mai mic”. Cealaltă jumătate de stradă, care începe din staţia Radu Negru şi ţine până în Şoseaua de Centură, este parcă dintr-o altă dimensiune, una care nu are legătură cu mediul urban. Aici găsim bucăţi întregi de stradă care nu au pupat niciodată asfaltul, cratere imense pe toată lăţimea străzii, pline în prezent cu apă, vegetaţie crescută anapoda, multe gunoaie şi câini.

Având experienţa festivalului Vladislav I, când a fost “felicitat” pe toate reţelele de socializare de şoferii care au circulat pe Grigore Alexandrescu, primarul Dragomir a demarat săptămâna aceasta o acţiune fulger de plobare a găurilor de pe această arteră de circulaţie, pentru că săptămâna viitoare este programată o super paradă de 1 decembrie. Problema este că plombarea s-a făcut pe ploaie, iar în multe locuri stratul de bitum a sărit deja.

Alte străzi din Brăila care suferă la propriu sunt Dianei, Cloşcă, Roşiori şi Apolo. Aceasta din urmă a fost peticită o groapă da, alta ba, asfaltările fiind făcute la plesneală.

Pe strada Stefan cel Mare s-au făcut tranşee din 50 în 50 metri şi au fost curăţate gropile, semn că vor fi peticite, măcar în teorie, pentru că în realitate ele zac aşa de trei luni de zile.

Pe străzile Carpaţi, Gării, Mihai Bravu şi Griviţei se vede cu ochiul liber viziunea de artist a primarului Dragomir, care a dorit să sublinieze apropierea cu fluviul Dunărea, prin asfaltul care este în valuri.

Pe strada Chişinăului, asfaltată de curând, s-a lăsat deja asfaltul în capătul străzii, la ieşirea spre mall, în dreptul a două canalizări. Strada reprezintă o adevărată capcană pentru şoferi, pentru că semnele de circulaţie care ar fi trebuit să atenţioneze asupra pericolului existent în trafic au fost mutate de pe carosabil pe trotuar.

În multe cartiere străzile şi trotuarele nu au fost reparate de zeci de ani, unele mai păstrând încă urmele asfaltului din perioada comunistă. Comorofca, de exemplu, este un cartier despre care unii brăileni se întreabă, în mod ironic, dacă mai face parte din municipiul Brăila. Vidinul, marele chin al Brăilei, este nevoit să treacă peste iarnă cu multe străzi şi trotuare decopertate.

În mai multe zone din Centrul Istoric străzile arată jalnic, iar culmea asfaltării o întâlnim chiar lângă Centrul de Informare Turistică, unde denivelările au format un deal şi un munte, forme de relief foarte curioase pentru un oraş de câmpie.

Traficul pe Bulevardul Dorobanţilor, în garanţie sau nu, că nu mai ştie nimeni care e soarta lui, e tot un chin şi un suspin, că nu ştii când dai peste un dâmb sau când te ia valul asfaltului.

Pe Calea Galaţi gropile din asflat au fost încercuite cu vopsea albă, probabil pentru a fi observate din satelit. Oricum, nu ar fi rău dacă în Brăila ar fi lansată o aplicaţie care să indice toate gropile din oraş.

În unele oraşe există deja astfel de aplicaţii care semnalează existenţa gropilor din asfalt, a trotuarelor deteriorate şi a gunoaielor. Poate aşa află şi primarul Dragomir care sunt problemele reale din oraş şi că brăilenii îşi doresc mai întâi de toate să aibă pe unde călca şi pe unde circula în Brăila” mai spune Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

Exit mobile version