Cătălin Canciu (PNL): ”Suntem la sfârșitul lunii octombrie, iar șantierul din zona intersecţiei Șoselei Baldovinești cu Calea Dorobanților arată clar că lucrările nu se vor încheia anul acesta”

Liberalul Cătălin Canciu spune că brăilenii au fost chinuiți toată vara cu restricții de circulație pe Șoseaua Baldovinești, iar acum, la sfârșit de octombrie toată lumea a constatat că a fost terminat doar un singur sector de drum, şi anume cel cuprins între Strada Comuna din Paris şi Dedeman. Canciu spune că asta nu rezolvă cu absolut nimic blocajele de pe Şoseaua Râmnicu Sărat și consideră că ar fi fost mai bine şi mai corect să se realizeze mai întâi sectorul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Strada Comuna din Paris.

”Am apreciat întotdeauna proiectele realizate pentru urbea noastră, cu condiţia ca ele să fie făcute cu responsabilitate şi respect faţă de comunitate, în sensul de a nu bulversa un oraş întreg. Am constatat, la fel şi brăilenii, că nimeni din administraţia PSD nu a fost interesat cât timp este blocată o stradă, două sau nouă.

Restricţiile de circulaţie impuse odată cu începerea lucrărilor pe Şoseaua Baldovineşti au fost deplorabile, iar viziunea una de Ev Mediu, dovadă că circulaţia în zonă este încă un haos total. O spun cu simţ de răspundere, o spun şi şoferii care circulă zilnic în zonă. De altfel, aproape imediat după deschiderea şantierului, în luna februarie 2023, au existat numeroase critici venite din partea cetăţenilor, dar nimeni nu a făcut nimic.

Domnule primar Marian Dragomir, la momentul demarării lucrărilor, aţi afirmat public că restricţiile vor dura aproximativ 6 luni, timp în care constructorul va depune toate eforturile pentru scurtarea acestui termen, dar minunea nu s-a întâmplat! Mai mult, suntem la sfârşitul lunii octombrie, iar şantierul din zona intersecţiei Şoselei Baldovineşti cu Calea Dorobanţilor arată clar că lucrările nu se vor încheia anul acesta, deci circulaţia în zonă va fi în continuare restricţionată şi haosul va continua.

Aţi mai spus că se va relua circulaţia maşinilor pe Şoseaua Baldovineşti, dinspre Podul Apollo către Dedeman, chiar aveţi curaj să promiteţi asta, însă este greu de crezut! Aţi venit în faţa cetăţenilor şi aţi scuzat constructorii şi nu este prima dată când le luaţi apărarea acestor constructori care au contracte grele pe bani publici sau europeni. Să afirmi că bieţii de ei nu au ştiut de nişte conducte magistrale şi să-i şi lăudaţi că au avansat cu lucrările, mi se pare ireal! Ar trebui se ne lămuriţi de partea cui sunteţi şi interesele cui apăraţi: ale brăilenilor, care s-au săturat de haos în oraş sau ale constructorilor, care fac legea în Brăila!?

Din februarie şi până în prezent, nu v-aţi gândit niciun moment la o soluţie pentru a veni în ajutorul şoferilor stresaţi de atâtea luni de zile. Sunt destui specialişti în domeniu în Brăila, dar nu vă interesează să-i consultaţi, pentru că dvs. le ştiţi pe toate. Ne rămâne doar răbdarea! Atât ne-a mai rămas în Brăila” a sus Cătălin Canciu.

Liberalul spune că mai aşteaptă ca la pasajul liniei ferate de la Podul Apollo terenul să fie curățat de buruieni, să fie finisat, să arate civilizat. Cât priveşte piaţa de la Apollo, acesta spune că arată precum toate pieţele din Brăila: “frumoase, unice prin originalitate, modernitate şi utilitate”.

Exit mobile version