Cătălin Canciu (PNL): ”Primăria se laudă cu o pistă de antrenament la LPS Brăila, dar a lăsat în paragină Stadionul de Atletism”

Liceul cu Program Sportiv din Brăila are nu mai puţin de 31 de ani de existenţă, timp în care s-a degradat de la an la an, sub ochii nepăsători ai administraţiei locale. Elevii, mulţi dintre ei cu rezultate notabile, s-au pregătit cum au putut, în condiţii improprii, într-un bazin de înot care se prăbuşeşte sau pe un stadion de atletism scos complet din circuit. De altfel, în ultimii ani, performanțele realizate de sportivii brăileni la înot, dar și la atletism, au fost din ce în ce mai puține, asta și datorită lipsei unei baze materiale adecvate. Copiii au fost nevoiţi să se antreneze de cele mai multe ori pe Stadionul Municipal şi el aflat în paragină, pe pista de dirt-track, o suprafaţă extrem de dură pentru sportivi.

La sfâşitul lunii octombrie, după atâţia ani de nimic, aflăm că s-a finalizat pista de atletism din spatele bazinului descoperit, investiţie realizată  cu finanţare de la Primăria Brăila, o mărgică mult prea mică pentru o administraţie PSD atât de mare, aşa cum se crede. Pista are 120 de metri şi patru culoare, iar copiii se pot antrena acum şi pentru proba de 100 metri garduri. Având în vedere suma derizorie plătită pentru realizarea acestei piste sintetice, de doar 16.600 de lei, ne punem întrebarea justificată: de ce le-a trebuit atât de mulţi ani celor din administraţia PSD să facă această investiţie?! Nu mai este un secret pentru nimeni că reprezentanţii administraţiei PSD nu sunt iubitori ai sportului de masă, dovadă că nu au realizat nimic pentru copiii dornici să facă sport în condiţii decente în municipiul şi judeţul Brăila”, spune liberalul Cătălin Canciu.

Canciu mai spune că un exemplu de toată jena este Stadionul de Atletism, construit în anii ’70, printre puţinele din ţară cu opt culoare de alergare, potrivit chiar şi pentru competiţii internaţionale, care se află în paragină de mai bine de 16 de ani, iar în prezent este mort şi îngropat.

”Aici s-au antrenat campioni ai atletismului românesc şi mondial precum Anişoara Cuşmir, Adelina Gavrilă, Gina Panait, Ionuţ Pungă, Doru Oprea. Pleiada de campioni scoasă de la Brăila nu a impresionat însă politicienii PSD, care au avut mereu alte priorităţi. În atâţia ani de când Stadionul de Atletism a devenit o groapă de gunoi, niciun senator sau deputat PSD – că doar ei au fost mereu crema – nu a fost interesat, în atâtea mandate, să rezolve litigiul acestui obiectiv sportiv. Pe scurt, terenul este al Primăriei Brăila, iar pista şi vestiarele sunt în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar de ani de zile acest litigiu pare imposibil de rezolvat, responsabilitatea fiind pasată de la o autoritate la alta. De râs este că, în urmă cu câţiva ani, în condiţiile în care stadionul nu mai era funcţional, Ministerul Tineretului şi Sportului a investit aproximativ 20 de mii de euro pentru modernizarea vestiarelor aflate chiar lângă pistă, vandalizate ulterior. În prezent, brăilenii care se plimbă prin parc văd ruinele clădirii care adăpostea vestiarele, cabinetul medical, cabinele de toaletă şi de duş, totul arată ca după război. Încăperile sunt pline de gunoaie, pereţii – interiori şi exteriori – sunt acoperiţi de graffiti, uşile şi ferestrele au dispărut. Fosta pistă este acoperită de bălării şi de pietre, deşi la un moment dat mai mulţi voluntari s-au implicat serios şi au curăţat spaţiul de buruieni, în speranţa că autorităţile locale vor fi impulsionate să facă ceva. După această curăţenie făcută de voluntari, buruienile au crescut loc, unele depăşind un metru înălţime, inclusiv pe terenul înconjurat de pistă, acolo unde se pregăteau aruncătorii de ciocan sau de suliţă.

Primăria Brăila, în mandatele fostului primar PSD Aurel Simionescu (8 ani), dar şi în mandatele actualului primar PSD, Marian Dragomir (7 ani), a găsit mereu scuza lamentabilă că s-au transmis mai multe solicitări la Ministerul Tineretului şi Sportului în vederea preluării pistei de atletism, dar că nu s-a primit niciun răspuns favorabil. De multe ori, aşa cum ne-am obişnuit în birocraţia românească, nu este suficient să trimiţi doar un document sau chiar un set de documente, trebuie să te implici mai mult, nu să trimiţi hârtii doar cât să-ţi acopere şi să-ţi scuze neputinţa, iar în rest să te dai victimă” a mai spus Cătălin Canciu.

Exit mobile version