Cătălin Canciu (PNL): ”În ultimii 10 ani, numărul angajaţilor CUP Dunărea cu carnet de partid PSD, a crescut cu peste 300 de persoane”

Liberalul Cătălin Canciu, susține că la Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila ”se angajează pe bandă rulantă, an de an, personal necalificat, calificat, dar şi de execuţie, întărind astfel activul PSD”.

”În timp ce unităţile de stat au posturile blocate, administraţia PSD a găsit soluţia ideală pentru a-şi întări activul de partid, acei oameni care vor lipi afişe la alegeri și nu doar atât. O armată care, practic, va face campanie electorală în semn de mulţumire pentru locul de muncă oferit și care, la prima oră în ziua scrutinului, va pune buletinul de vot în urnă pentru PSD. Să ne înțelegem, la CUP Dunărea sunt și oameni care-și câștigă pâinea cinstit, nu avem nimic cu ei, aici vorbim despre angajații care plimbă hârtiile degeaba între birouri şi despre cei care conduc bolizii Ford de sute de mii de euro” spune Cătălin Canciu.

CUP Dunărea este o societate la care CLM Brăila şi CJ Brăila deţin 99,87% din acţiuni şi este operator unic de apă în tot judeţul Brăila. Restul de 0,13% din acțiuni este împărţit între celelalte 43 de UAT-uri din judeţ, membri asociaţi în ADID Brăila. Cu acordul PSD, CUP Dunărea îşi permite să facă angajări la nesfârşit.

”În 2023 (şi anul nu s-a încheiat încă), anunţurile postate pe site-ul companiei demonstrează că s-au scos la concurs peste 60 de posturi: de la muncitori necalificaţi, şoferi neprofesionişti, şoferi profesionişti, mecanici auto, mecanici utilaj, până la consilieri juridici, laboranţi, casieri, ofiţeri contabili, ingineri şi aşa mai departe. Cel mai recent anunţ de angajare postat de CUP Dunărea este pentru un post de informatician – Birou centru calcul, concursul având loc pe 15 septembrie 2023.

În ultimii 10 ani, numărul angajaţilor CUP Dunărea cu carnet de partid PSD a crescut cu peste 300 de persoane, societatea numărând, la finalul anului trecut, 1.020 de salariaţi, iar numărul lor este într-o creştere constantă şi alarmantă. Anul trecut, plata salariilor angajaţilor CUP Dunărea a reprezentat jumătate din cheltuielile făcute de companie!

Solicit public CUP Dunărea să prezinte situaţia angajărilor pe anul în curs, dar mai ales justificarea profesională a tuturor posturilor, de execuţie sau nu, în special a celor care prevăd prestarea de activităţi în birourile companiei!

Aceste angajări pe bandă rulantă reprezintă o bătaie de joc la adresa brăilenilor, care plătesc, începând cu 1 martie 2023, cea mai scumpă apă din ţară (15 lei mc/lună apă+canalizare). Apa potabilă a ajuns un lux pentru brăileni, dar, în acelaşi timp, o sursă de lux pentru oamenii PSD Brăila, care încasează salarii şi prime tot mai mari de la an la an.

La o scurtă trecere în revistă a declaraţiei de avere pe 2022 a directorului general CUP Dunărea, Silviu Mangiurea (PSD), comparativ cu 2021, observăm că acesta şi-a rotunjit veniturile cu 33.000 lei, prin preluarea funcţiei de administrator executiv, pe lângă cea de director general. (foto). Mangiurea a încasat în 2022 din banii CUP Dunărea 230.776 lei (19.231 lei/lună). Au mai fost recompensaţi pentru munca prestată în folosul partidului: directorul economic Ionel Avram (PSD) – cu 18.067 lei/lună, directorul executiv ADID Doru Damian (PSD) – cu 16.279 lei/lună (în afară de pensia de serviciu de peste 13.000 lei/lună), preşedintele CA – cu 10.000 lei/lună şi cei cinci membri CA (PSD) – cu 4.000 lei/lună.

Într-un oraş lipsit de perspective, în special pentru tineri, un oraş prăbuşit, îmbătrânit, CUP Dunărea a devenit, cum este lesne de înţeles, filiala PSD, un instrument folosit în interes politic şi doar pentru confortul oamenilor loiali PSD. ” a mai declarat liberalul Cătălin Canciu.

Exit mobile version