Cătălin Canciu (PNL): După mintea PSD-iștilor și femeia de serviciu din școală ar pune-o pe criterii politice

Acuzat de Primar și președintele Consiliului Județean Brăila că a politizat Inspectoratul Școlar, Cătălin Canciu a declarat că niciunul dintre inspectorii de specialitate numiți de el în luna septembrie nu este membru PNL. Referitor la acuzația că ar vrea să conteste procedura de alegere a președintelui Consiliului Elevilor Brăila, inspectorul școlar a declarat că dacă celor de la PSD le-a trecut așa ceva prin cap înseamnă că ei așa ar fi procedat.

”Noi nu suntem PSD-iști. Noi nu suntem nepoții sau fiii comuniștilor, Pe mine nu mă interesează să aduc un om de la partid de la inspectorat, cu o hârtie care se numește adeziune. Mă interesează oameni care iubesc un curent, care iubesc o idee. O adeziune nu-i leagă de partid. Omul în cabina de vot face ce vrea. Așa fac ei, dacă ar fi după mintea lor și femeia de serviciu din școală ar pune-o pe criterii politice” a declarat Cătălin Canciu.

Inspectorul școlar general a spus că doar doamna Cici Bolovan, inspector școlar general adjunct, este membră PNL, dar nici ea nu era membră de partid când a fost numită în funcție. Canciu a spus că a vrut să o numească adjunctul său, încă din mandatul trecut, pentru a fost un director performant la Școala Anton Pann, o școală foarte grea.

Referitor la noul președinte al Consiliului Județean al Elevilor, Canciu a spus că miercuri dimineață a primit o informare din partea CJE prin care inspectoratul era înștiințat de alegerea președintelui. Inspectorul școlar general a spus că nu-l știa după nume pe respectivul elev, dar după ce s-a interesat printre colegi a aflat că ar fi nepotul doamnei subprefect Badiu, iar mama sa a fost pentru câteva ore numită inspector de specialitate de către fostul inspector școlar general. În ceea ce privește o eventuală contestare a ISJ a alegerilor de la CJE, Cătălin Canciu a spus că nu are astfel de atribuții, iar acuzele PSD nu sunt altceva decât o demonstrație că aceștia așa ar fi procedat dacă cel ales ar fi fost un simpatizant al PNL

Exit mobile version