Cătălin Canciu: Pista de atletism de la LPS a costat cât patru apartamente, iar stadionul de atletism a ajuns pârloagă

Cătălin Canciu a declarat astăzi că a aflat că marea investiţie la singura pistă de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Brăila, a costat 800.000 de lei, adică 8 miliarde de lei vechi, iar 16.600 de lei, a fost suma alocată doar pentru studiul de fezabilitate. ”Faptul că un stadion de atletism a ajuns pârloagă în atâţia ani de administraţie PSD nu contează, e bine totuşi că ne-am lămurit cu suma investită în pista de atletism”, a spus Cătălin Canciu.

Liberalul Cătălin Canciu spune că dacă suma de 800.000 de lei nu ar putea să nu pară una colosală, pentru o singură pistă sintetică de atletism din municipiu, în atâţia ani, dar rămâne încă valabilă întrebarea: de ce a aşteptat atât de mult administraţia PSD să facă măcar această investiţie la liceul cu profil sportiv. Președintele organizației municipale a PNL Brăila crede că în alocarea acestei sume imense, din care se puteau cumpăra lejer patru apartamente, a contat actualul ”concubinaj” fericit dintre LPS şi Primărie.

”Să nu uităm isprava de anul trecut a directoratului LPS Brăila , care, la recomandarea primarului Marian Dragomir, a închis bazinul de înot pe timpul vacanţei, chiar în perioada în care sportivii Clubului Sportiv Municipal Brăila ar fi trebuit să se antreneze pentru Campionatul Naţional de Juniori. Sportivii respectivi au fost nevoiţi să meargă să se antreneze pe banii lor, în bazine private, unde condiţiile nu sunt adecvate înotului de performanţă.

Cu toate că, la acel moment, exista un protocol încheiat între LPS şi CSM, ordinul de închidere a bazinului, dat de primarul Dragomir, a fost cel care a primat! Şi, chiar dacă nu ar fi existat un astfel de protocol, Primăria ar fi trebuit să îi susţină prin toate mijloacele pe aceşti sportivi de performanţă care fac cinste Brăilei.

A fost mai ieftin pentru buzunarul Primăriei să închidă bazinul pe timpul vacanţei, pentru că, da, Primăria Brăila este cea care asigură cheltuiala pentru bazinul de înot, dacă se poate numi bazin de înot ce există la LPS, dar asta este o altă discuţie.  

Cine a avut tupeu să se laude ulterior cu rezultatul sportivului Denis Ghionu, care a câştigat medalia de aur la proba de 50 m spate, la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt, după ce, cu o zi înainte, obţinuse medalia de bronz la proba 100 m? Toată administraţia PSD, în frunte cu primarul Marian Dragomir, care a făcut şi o chetă să-şi spele păcatele şi mai ales fotografii cu tânărul sportiv, răspândite imediat pe toate reţelele de socializare.

Un lucru este clar: directorul LPS nu iese din cuvântul primarului Marian Dragomir, cel care conduce, de fapt, Liceul cu Program Sportiv din Brăila! Să ne reamintim declaraţia publică făcută de directorul LPS în legătură cu reabilitarea bazinului de înot, schimbată ulterior, în urma intervenţiei primarului Dragomir, deranjat de scandalul mediatic pe acest subiect. După ce a declarat public că primarul Dragomir îi va da 100.000 de lei pentru reabilitarea bazinului ororilor, directorul LPS a revenit pe subiect şi a spus că bazinul nu merită reabilitat, ci mai degrabă demolat” a declarat Cătălin Canciu.

Canciu spune că după ce a lămurit problema cu sumele, rămâne în continuare de lămurit situaţia juridică a Stadionului de Atletism, astăzi o junglă care cu greu reaminteşte de locul unde se antrenau odinioară marii campioni ai Brăilei.

”Rămânem cu neputinţa unor politicieni de rezolva problemele urbei. O politică făţis împotriva sportului de masă, o politică strict a interesului de partid” a declarat Cătălin Canciu.

Exit mobile version