Cătălin Canciu: Burse de merit pentru elevi cu medii sub 4.99 sunt acordate doar la elevi de clasa a IX-a

Cătălin Canciu a răspuns acuzațiilor aduse de cei doi lideri ai PSD Brăila, explicând pe rând fiecare acuză adusă de aceștia. Liberalul a explicat cum s-a ajuns la anomalia prin care foarte mulți elevi la nivel național beneficiază de burse de merit, deși au medii sub 4.99.

Canciu a declarat că IQ-ul celor doi nu face cât IQ-ul unui om normal și cele afirmate de cei doi PSD-iști sunt niște tâmpenii. Liberalul a declarat că legea este aprobată de Parlament și de Metodologia cadru dintr-un ordin de ministru, iar cea ce face ISJ este să pună în practică ceea ce este scris în lege, pentru că metodologia de acordare a burselor școlare nu face altceva decât să transpună în practică ceea ce este prevăzut în lege.

Cătălin Canciu a precizat că aceste cazuri se întâlnesc la elevii de clasa a IX-a, unde s-a luat în calcul pentru acordarea burselor mediile de admitere în învăţământul liceal sau profesional. Bursa de merit la gimnaziu și la liceu se acordă celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale / a mediilor de admitere (clasa a IX-a) / a mediilor primelor două module (clasa a V-a) și celor cu rezultate mai mari sau egale cu 9.50; elevilor din loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale; Premianților (I, II sau III) la olimpiadele şcolare județene; Premianților (I) la concursurile şcolare și extrașcolare naţionale recunoscute și finanțate sau nefinanțate de Ministerul Educaţiei și Premianților (medalii de aur) la campionatele naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale în sporturi olimpice. Cum la Brăila, ca și în toate județele, au fost și elevi care au intrat la unele clase și cu medii sub 4.99, s-a ajuns la această situație bizară.

Canciu a spus că ce i se pare în neregulă este faptul că bursa se numește de merit și pentru acești elevi, dar că și aceștia au nevoie de un sprijin pentru a-i încuraja să nu abandoneze școala.

Exit mobile version