Castigatorii Salonului international de caricatura

Castigatorii Salonului international de caricatura
Castigatorii Salonului international de caricatura

Vineri de la ora 18.13, la Galeriile de Artă din Brăila a avut loc deschiderea Salonului Internaţional de Caricatură care cuprinde 870 de caricaturi aparţinând unui număr de 263 de autori din 54 de ţări. Lucrările prezentate au fost evaluate de un juriu format din: Tudor Octavian (critic de artă, scriitor)– președinte, Mihai Stănescu (caricaturist), Leonte Năstase (caricaturist), Iulian Pena-Pai (caricaturist) și Costel Pătrășcan (caricaturist) – membri.

caricatura semnata de Mihai Stanescu

Cea mai bună lucrare a fost aleasă caricatura lui Cemalettin Guzeloglu din Turcia, care a primit Marele Premiu, în valoare de 1.500 de euro. Premiul I a fost obținut de Igor Lukyanchenko din Ucraina, răsplătit cu un premiu în valoare de 1.000 de euro, premiul II a fost câștigat de Nicolae Ioniță, care a primit 800 de euro, iar premiul III, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de Alexandr Zudin din Rusia.

Marele premiu al Salonului International de Caricatura

Organizatorii au mai oferit trei premii speciale a câte 300 de euro fiecare, pentru Zbigniew Piszczako din Polonia, Ana von Rebeur din Argentina și Mihai Ignat din România.

Lucrările participante au fost realizate de artişti din Austria, Albania, Algeria, Armenia, Australia, Azerbajan, Argentina, Bangladesh, Belgia, Bosnia Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, China, Columbia, Croaţia, Cuba, Ecuador, Egipt, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Iran, Israel, Kazakhstan, Marea Britanie, Maroc, Mecedonia, Mexic, Muntenegru, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rep.Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Thailanda, Turcia, Ukraina, Uruguai, SUA, Uzbekistan şi Vietnam.

Ediția a IX-a a Salonului Internaţional de Caricatură, care a avut ca temă ”Presa”, a fost organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul Judeţean de Creaţie.

Sâmbătă 20 septembrie, de la ora 10.01, Centrul de Creație Brăila și CJ Brăila, organizează o expoziție de caricatură intitulată ”Cu ochii în patru!”, la care vor expune caricaturiștii Mihai Stănescu, Costel Pătrășcan, Leonte Năstase și Iulian Pena -Pai. Expoziția va fi organizată în Galeria din Pod (la mansarda Centrului de Creație din Piața Traian nr. 2).

Exit mobile version