”Cartea, o experiență fascinantă’’ proiect județean de promovare a lecturii

În perioada noiembrie 2018-mai 2019 Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” Brăila a coordonat activitățile proiectului județean ”Cartea, o experiență fascinantă”-ediția I.

Organizatorii proiectului au fost director- prof. Ioana Mihaela Zlăvog și director adj. -prof. Diana Bazon, prof. înv. primar Violeta Tulumis, prof. înv. primar Adina Mocanu, prof. înv. primar Anamaria Robitu și prof. înv. primar Ștefania Grigore.

Peste 700 de elevi din clasele I-IV și 30 de cadre didactice din municipiu și județ au participat la atelierele de creație plastică, abilități practice, creații literare, campionate de memorat și recitare de poezii, derulate în cadrul proiectului ce a avut ca scop stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă, în vederea activizării vocabularului și a dobândirii tehnicilor de muncă intelectuală.

Proiectul s-a adresat și profesorilor prin sesiunea de comunicări și referate cu tema ”Modalități de stimulare a lecturii”, desfășurat luni, 6 mai 2019.

Expoziția amenajată la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, sub deviza ”Lectura ne unește!”,  a finalizat șirul de activități menite să încurajeze lectura  în rândul elevilor.

Dintre partenerii proiectului amintim Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ”A.S. Puskin”, Școala Gimnazială Siliștea, Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” și Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”.

,,Doresc să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în proiect și să le transmit toată aprecierea nostră. Cu toții suntem conștienți de rolul important pe care îl joacă lectura în viața copiilor încă de la cele mai fragede vârste. Suntem responsabili de ceea ce se va întâmpla cu generațiile viitoare dacă astăzi copiii încetează să mai citească.”  a spus  prof. înv. primar Tulumis Violeta, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Exit mobile version