În perioada 23-25 iulie, Brăila a fost gazda celei de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării. Primele două zile de concurs s-au desfășurat pe scena de pe Esplanada Dunării, iar Gala Laureaților s-a desfășurat în incinta Casei Tineretului, din cauza vremii nefavorabile pentru un spectacol în aer liber. La ediția din acest an au participat 29 de concurenți din România, Serbia, Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova.
Prima zi a festivalului-concurs Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării s-a încheiat cu extraordinarele recitaluri oferite de Ivan Robert din Brăila și Sava Negrean Brudașcu, după ce în partea de concurs au urcat pe scenă 15 concurenți.
Cea de a doua zi a concursului i-a adus în faţa spectatorilor pe ceilalţi 14 concurenţi, iar recitalurile au fost oferite de Alexandra Diana Dan, Carmen Florentina Furtună și Gheorghe Turda.
Festivalul s-a încheiat joi, 25 iulie 2024, în incinta Casei Tineretului Brăila, cu Gala Laureaţilor, și recitalurile susţinute de talentatul brăilean Cristian Ciaușu și Maria Dragomiroiu și Mioara Velicu.
Câștigătorii Festivalului internațional de folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” , ediția a VII-a , 23-25 iulie 2024, Brăila
Trofeul – Cârlugea Larisa Daniela
Premiul I – Oprea Valentina Vasia
Premiul II – Avădănei Georgiana Mădălina
Premiul III – Cojocariu Didi -Ionuț
Premiul pentru autenticitatea costumului popular – Costea Maria Daria
Premiul special I – Radu Ioniță Adrian
Premiul special II – Zaiets Karyna
Juriul Festivalului a fost format din: Elise Stan (președinte al juriului, profesor doctor în muzica), Doina Ișfănoni (membru juriu, cercetător, etnolog, istoric si teoretician de arta), Roxana Gibescu (membru juriu, doctor in muzica, membru al uniunii compozitorilor si muzicologilor din Romania, etnomuzicolog, reprezentant al casei de discuri Electrecord), Oana Gabriela Petrica (membru juriu, redactor de specialitate, președinte executiv al Asociației Naționale a Centrelor Culturale din Romania), capitan Raul Ionuț Badale (membru juriu și coordonatorul Muzicii militare a Garnizoanei Brăila), Niță Frățilă (membru juriu, etnomuzicolog și profesor universitar doctor in cadrul Academiei de Arte Novisad din Serbia) și Valentina Volontir (membru juriu și artist din Republica Moldova).