Candidaturile Alianței Dreapta Unită au fost înregistrate la BEM și BEJ

În penultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, Alianța Dreapta Unită a depus candidaturile pentru funcția de primar, președinte al CJ Brăila, dar și lista de consilieri locali municipali și consilieri județeni.

Lista de consilieri județeni a Alianței Dreapta Unită este deschisă de medicul Liliana Niță, din partea USR. Pe locul 2 este reprezentantul PMP, Ionel Adetu, fost consilier județean, care a demisionat în 2021, când a demisionat și din PMP, după o divergență cu fostul președinte al ”popularilor” brăileni, Viorel Botea. Pe poziția a 3-a este Antoneta Ioniță, din partea Forța Dreptei, care este și candidat al Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean. Pe locul 4 este Neculai Calu, de profesie asistent medical, din partea USR, el fiind fost membru PMP până în 2020. Actualul consilier municipal și președinte al organizației PMP Brăila, Coman Sarafolean, este pe locul 6 pe listă la Consiliul Județean, iar pe poziția a 7-a este Dănuț Ardeleanu, reprezentant al Forța Dreptei.

La Consiliul Local Municipal lista ADU este deschisă de fostul prefect, Nicușor Ciocan, de la USR, care este și candidatul la primărie al alianței. Pe locul 2 pe lista ADU la CLM este Coman Sarafolean, iar pe pozițiaa 3-a se află Marius Andrei Lăcătuș, din partea Forța Dreptei. Lista la CLM continuă cu Mihai Gabriel Cretan, de la USR, Ionel Adetu, de la PMP, Mariana Vernescu, de la Forța Dreptei.

În ceea ce privește localitățile din județ, cele trei partide merg împreună la Însurăței, Tudor Vladimirescu și Salcia Tudor. În localitățile: Ciocile, Gropeni, Chiscani, Stăncuța, Tufești, Racovița, Roșiori, Forța Dreptei candidează pe listă separată.

„Ne-am săturat de explicații și promisiuni. Mă uit la investițiile din sănătate făcute în alte județe, printre care și Galațiul, și am convingerea că Brăila merită mai mult. E nevoie doar de oameni competenți, de politicieni care să înțeleagă sistemul de sănătate și de responsabilitate. Deocamdată, am văzut amatorism și interese de grup în ceea ce privește administrarea banilor în sistemului medical brăilean”, a spus Antoneta Ionita.

Exit mobile version