Candidatul PSD la funcția de primar al comunei Ulmu ar fi oferit unui cetățean 300 de lei cu scopul de a-l vota

În ultima zi de campanie electorală, candidatul la funcția de primar din partea PSD se pare că ar fi terminat pliantele electorale de împărțit și a trecut la împărțirea banilor.

La data de 7 iunie a.c., ora 15:25, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că un candidat la funcția de primar a localității Ulmu ar fi oferit 300 de lei unui bărbat, cu scopul de a îl vota și de a convinge alți alegători să îl voteze.

În cauză continuă cercetările într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumita listă de candidați ori un anumit candidat.

La alegerile locale din 2008, Președintele BEC Ulmu, Iulian Mariuță, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi modificat procesele-verbale cu rezultatele votului de duminica, 1 iunie, în favoarea candidatului PSD, primarul în funcție al localității la acea dată, care a pierdut însă alegerile 12 ani mai târziu, la alegerile din 2020.

Exit mobile version