”Când apare copilul” și ”Naufragiat”, primele premiere ale stagiunii la Teatrul Maria Filotti

După Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative, Teatrul Maria Filotti își începe stagiunea 2022-2023 cu două premiere, ”Când apare copilul” și ”Naufragiat”. ”Naufragiat” a fost și spectacolul de deschidere al Festivalului desfășurat în perioada 17-25 septembrie la Brăila.

Sâmbătă, 1 oct. de la ora 18.00, la Sala Mare, vă invităm să vizionați în premieră, spectacolul CÂND APARE COPILUL de Andre Roussin, regia Laura Moldovan. Distributia : Valentin Terente/Ramona Gînga / Dan Moldoveanu / Flori Popa/ Emilia Mocanu/Flavia Călin/Adelin Ilie

„Venirea pe lume a unui copil este o responsabilitate care în familia Jacques generează o serie de conflicte , întrebări, încurcături comice , efervescente și intense .Când dulce, când amar, dinamic și optimist , textul lui Andre Roussin trece testul timpului prin abordarea unor subiecte extrem de actuale . Legea privind sancționarea avorturilor, oportunitatea politică, familia , iubirea, educația, toate se regăsesc într-o explozie de situații comice și neprevazute.” spune regizoarea Laura Moldovan.

Duminica, 2 oct. de la ora 18.00, la Sala Mare, prezentăm recenta premiera cu spectacolul NAUFRAGIAT ! de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac. Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis JR.,Blanca Doba, Corina Borș.

„NAUFRAGIAT! este rezultatul unui efort colectiv de a aduce în lumina reflectoarelor textul lui Donald Margulies, montat în premieră în România. Alături de actorii Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Nicholas Cațianis, Corina Borș, împreună cu scenografa Maria Nicolași light-designer-ul Lucian Moga, susținuți cu profesionalism de corpul tehnic al teatrului, am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am făcut un spectacol care se adresează celor mulți fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini” spune regizorul Andrei Huțuleac.

Exit mobile version