Brazilianca Francielle Gomes da Rocha va juca următoarele două sezoane la HC Dunărea Brăila

În această vară, HC Dunărea Brăila se va despărți de Elena Dache și Mădălina Zamfirescu, cei doi centri care au jucat în acest sezon la echipa pregătită de Neven Hrupec. Dache va pleca la SCM Rm. Vâlcea, iar Zamfirescu la SCM Gloria Buzău. Pentru postul de centru, noul antrenor al echipei brăilene, Morten Soubak se va baza pe Ana Paula Rodrigues și pe Francielle Gomes da Rocha, ambele jucătoare din Brazilia, dar și pe Andreea Sandu, care în ultimele două sezoane a jucat la echipa a II-a a Dunării Brăila.

Francielle Gomes da Rocha este o altă handbalistă din naționala Braziliei care va îmbrăca tricoul echipei HC Dunărea Brăila începând cu sezonul următor. Handbalista, născută 10 iunie 1992, a cunoscut atmosfera din handbalul european, pentru că a evoluat timp de două sezoane la Hypo Viena, grupare cu care a câștigat de două ori Cupa în Austria, în 2014 și 2015. Din 2015 până în 2019 a jucat în Brazilia, la echipa la care s-a lansat, Vegus/ Guarulhos. Din 2019 a evoluat la clubul brazilian Esporte Club Pinheiroos.

Deși are o înălțime de doar 166 cm, da Rocha a fost remarcată încă de când evolua pentru naționala de tineret a Braziliei pentru viteza și tehnica aparte pe care o are atunci când își depășește adversarul. În 2010, a făcut parte din echipa Braziliei care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Sunt foarte fericită să vin în România și să evoluez în unul dintre cele mai bune campionate din lume. Vreau să profit la maximum de această oportunitate, să-mi arăt calitățile, să contribui la rezultatele echipei. Mă bucur că o să am lângă mine jucătoare care or să mă ajute să mă acomodez și sunt sigură că împreună cu fetele dar și cu antrenorul vom avea un sezon minunat. Că vom lupta să ne atingem obiectivele”, a declarat Francielle Gomes da Rocha.

Jucătoarea din Brazilia mai are în palmares două medalii de aur în cadrul campionatului Pan America, o medalie de aur la Jocurile Sud Americane și o medalie de aur la Jocurile Pan Americane, în perioada 2012-2018.

Francielle da Rocha a semnat cu echipa noastră un contract valabil pe două sezoane. Am urmărit-o de foarte mult timp. Este o jucătoare creativă la 9 metri care excelează prin pătrunderi și este foarte sigură pe ea atunci când aruncă la poartă. Are o tehnică aparte față de alte jucătoare, cu rupere de ritm și schimbări de direcție care destabilizează apărarea adversă. Ne bucurăm că am reușit să o aducem la HC Dunărea. Sperăm să se adapteze repede la Brăila și să își arate valoarea”, a declarat George Caranica, președintele HC Dunărea Brăila.
Exit mobile version