Brailenii la mitingul anti -USL din Bucuresti. Galerie Foto

Brailenii la mitingul anti -USL din Bucuresti. Galerie Foto
Brailenii la mitingul anti -USL din Bucuresti. Galerie Foto

Sambata, 8 februarie, in zori, sute de membri ai PDL Braila au plecat la Bucuresti unde au participat alaturi de alte cateva mii de oameni, la un miting de protest impotriva ”dezastruoasei guvernari USL”.
La ora 11, in piata Revolutiei din Bucuresti sunt cateva mii de oameni veniti din toate judetele Romaniei.
Pe albul imaculat al zapezii nestranse de primarul Oprescu, jachetele portocalii si pancardele multicolore pictau un tablou vivant plin de culoare. Tinerii braileni stau grupati in jurul liderului lor, deputatul Alexandru Nazare, scandand lozinci ale caror mesaje cereau demisia Guvernului USL. „Romania nu e colonie USL”, „V-au promis bani, v-au dat impozite”, scria pe pancartele manifestantilor. De asemenea, PDL-istii au criticat si atitudinea premierului Ponta in timpul accidentului aviatic din Apuseni, in care au murit doi oameni: „Romanul jeleste, Ponta chefuieste”, scria pe pacarte. Prim-ministrul a fost taxat si pentru actiunile de deszapezire: „Ponta joaca baschet, Romania la cos”.
Brailenii poarta pancarde in care afirma dorinat PDl local de a schimba soarta brailenilor ” PDL respecta Braila ” dar si altele ale caror mesaje sunt indreptate impotriva lui Bunea Stancu, seful local al USl care tocmai a facut judetul de ras in fata natiunii: ” Bunea Stancu, nu uita, Braila nu e a ta!”, ” Ponta + Antonescu = Bunea Stancu ”, ” Bunea Stancu, samsar de terenuri”…Acestea starnesc comentariile ironice ale bucurestenilor care privesc coloanele de manifestanti iar participantii la miting din alte judete ale tarii se amuza pe seama brailenilor, cainandu-le soarta si intreband ”Cat il mai tineti pe Stancu ala la putere la voi acolo ?”…
Pe o scena amplasata in Piata Revolutiei sunt liderii nationali ai partidului. Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu deschide seria discursurilor: „Nu vrem sa lasam Romania unor impostori care se imbuiba atunci cand romanii mor. In campaniile care vor urma, ne vom indrepta catre oameni” afirma Predoiu in discursul sau. Theodor Stolojan afirma ca:„Avem o clasa politica ce este in stare sa dea foc Romaniei ca sa scape de puscarie” si multimea expodeaza in urale. Ia microfonul europarlamentarul Traian Ungureanu care ataca voalat Fundatia Miscarea Populara, Partidul Miscarea Populara si pe liderii acestora. „Vreau sa intelegem cu totii un lucru: cine a pus fundatia PDL si cine a pus in miscare PDL nu va mai rabda nicio fundatie si nu se va teme de nicio miscare. Omul nostru este Vasile Blaga”.
Pe scena ampalsata in Piata Revolutiei, presedintele partidului, Vasile Blaga, a lansat atacuri extrem de dure la adresa USL si a masurilor economice ale Guvernului, acuzand Puterea de „delapidare”:„Oamenii astia nu se pricep la nimic. Numai un Guvern socialist a fost in stare ca, intr-un an binecuvantat de Dumnezeu, cu o recolta agricola buna, dupa ce au inventat si au marit 30 de taxe, sa aiba incasari la buget cu 10 miliarde mai mici. Atat au furat, atat au delapidat”, a spus Blaga.
Justitia si statul de drept au fost alte teme de atac la adresa guvernarii USL: „Mai ales suntem astazi in Piata Revolutiei pentru a le cere lui Ponta si Antonescu sa plece, sa demisioneze. Ponta si Antonescu sunt incompatibili cu Romania, sunt incompatibili cu drumul european. (…) Noi nu ne-am pus pavaza in fata justitiei, indiferemt cat ne-a durut cateodata ca si cete un coleg de-al nostru avea probleme. Asta e PDL-ul”.
„Un sfert din ei umplu puscariile si locul celorlalti e cam tot pe acolo, asta este cel mai cnstit guvern. Avem o clasa politica ce este in stare sa dea foc Romaniei ca sa scape de puscarie”, a afirmat, la randul lui, europarlamentarul Theodor Stolojan.

Candidatul PDL la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a facut aluzie la prezenta premierului Ponta la un restaurant, in timpul derularii actiunilor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie, in urma caruia au murit studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan:„Nu vrem sa lasam Romania unor impostori care se imbuiba atunci cand romanii mor. In campaniile care vor urma, ne vom indrepta catre oameni”, a afirmat Predoiu in discursul sau.
„Au murit oameni cu zile in accidentul din Apuseni. Unde era Ponta? La televizor”, a spus si Vasile Blaga.
Liderii PDL au lansat atacuri si la adresa presedintelui Traian Basescu si a fostilor colegi de partid care au plecat pentru a forma Partidul Miscarea Populara si Fundatia Miscarea Populara. Presedintele PDL a lansat atacuri aluzive la Basescu si PMP, fara, insa, a-i mentiona explicit, Vasile Blaga subliniind ca el nu va semna niciun act de coabitare cu liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu:„PDL nu este locul in care ipocrizia sa fie dusa la maximum. PDL nu este nici macar locul celor care stau cu fundul in doua luntrii. PDL este locul oamenilor hotarati”, a spus Blaga. „Si sa va mai spun un lucru, ca tot aud bazaconii la cate o fatuca sau la cate unul plecat de pe la noi, cat sunt eu presedintele acestui partid, niciodata n-o sa inchei un pact de coabitare cu USL, Ponta sau Antonescu. Altii au incheiat”, a adaugat seful PDL. Si europarlamentarul Traian Ungureanu, amfitrionul mitingului, a avut atacuri voalate la adresa Fundatiei Miscarea Populara, a Partidului Miscarea Populara si a liderilor acestora:„Portocaliu nu se face verde, nu se face rosu, nu se face tandari. Avem un lider ales, nu adus si nu impus. Vreau sa intelegem cu totii un lucru: cine a pus fundatia PDL si cine a pus in miscare PDL nu va mai rabda nicio fundatie si nu se va teme de nicio miscare. Omul nostru este Vasile Blaga”, a spus Traian Ungureanu.
La 12.10 Participantii la miting au pornit in mars spre Piata Victoriei. La 12.30 aproximativ 6.000 de persoane marsaluiesc pe bd. Magheru, indreptandu-se spre Guvern fiind blocat sensul de circulatie rutiera catre Piata Victoriei.
La ora 13.10, 8.000 de persoane au ajuns in Piata Victoriei. Manifestantii protesteaza in fata Guvernului si cer demisia Executivului. Reamintim ca premierul Victor Ponta se afla la Soci (Rusia), unde a asistat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna. „Ponta sa ramana in Rusia si noi in Piata Victoriei”, le-a spus manifestantilor europarlamentarul PDL Traian Ungureanu. La sediul Guvernului, cei circa 8.000 de PDL-isti au cerut din nou demisia Cabinetului Ponta, premierul fiind, insa plecat in Rusia, La Soci, unde vineri a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna.

In fata Palatului Victoria, pe langa pancarte si bannere cu mesaje antiguvernamentale, manifestantii au adus si cu un cos de baschet pe care l-au montat ostentativ la Guvern, aruncand cateva mingi, cu caricaturi ale premierului alaturi – aluzie la faptul ca Victor Ponta juca baschet in timp ce incepeau operatiunile de deszapezire in urma ninsorilor masive din ianuarie.

Dupa strangerea tuturor manifestantilor in Piata Victoriei, aproximativ 15 minute a durat mitingul la Guvern, protestul incheindu-se in jurul orei 13.20.
Organizatorii au sustinut ca 15.000 de manifestanti au participat la mitingul PDL.

 

 

Exit mobile version