Brăileanul Robert Jitaru printre pugiliștii români care vor lupta la Campionatul European de Box de la Belgrad pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Începând de astăzi, 18 aprilie, până pe 28 aprilie, România participă la Campionatul European de Box pentru Seniori Masculin și Feminin, care va avea loc la Belgrad (Serbia). Delegația tricoloră este formată din 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin. Printre ei se află și pugilistul brăilean, Robert Jitaru, legitimat la CSM Brăila.

Lotul pugiliștilor români care vor boxa la Belgrad, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, este format din: Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg), Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg). Antrenor principal: Dumitru Dorobanţu şi antrenori secunzi: Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

Robert Jitaru va boxa, duminică, 21 aprilie, la categoria 63,5 kg, în optimile de finală ale competiției din Serbia, cu Filip Poturovic, din Croația. Dacă va trece de acesta, în sferturile de finală, Jitaru îl va întâlni pe învingătorul disputei dintre Hovhannisyan Narek, din Armenia, și Richard Kovacs, din Ungaria.

La feminin lotul este format din: Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg), Alina Creţu (cat. 63 kg) și Andra Sebe (cat. 66 kg). Antrenor principal: Adrian Lăcătuş şi antrenor secund: Mihaela Lăcătuş.

În 2023, la Jocurile Europene, Lăcrămioara Perijoc a obţinut medalia de argint, care i-a asigurat şi calificarea la Jocurile Olimpice 2024. Ea va urca din nou în ring la Belgrad.

Exit mobile version