Brăileanul Rareș Voicu a fost ales președinte al Consiliului Naţional al Elevilor

Brăileanul Rareș Voicu a fost ales președinte al Consiliului Naţional al Elevilor

În perioada 29-31 iulie, elevii reprezentanţi din întreaga ţară s-au întrunit în cadrul Adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, care a avut loc în mediul online. Reprezentanţii elevilor şi-au ales noii lideri, stabilind, de asemenea, iniţiativele pe care structura le va implementa în perioada următoare, militând pentru un sistem educaţional de calitate. Rareș Voicu, elev la Liceul teoretic Nicolae Iorga din Brăila, a fost ales președinte al Consiliului Național, după ce până la aceste alegeri a fost vicepreședinte.

Elevii reprezentanţi au analizat situaţia privind acordarea burselor şcolare, pentru a identifica noi mecanisme de presiune asupra autorităţilor, sub egida demersului „Burse în toată România!”. Deoarece campania electorală pentru alegerile locale a început, iar candidaţii îşi lansează platformele de candidatură, Consiliul Naţional al Elevilor a stabilit multiple direcţii de acţiune orientate spre conştientizarea şi asumarea de către candidaţi a obiectivelor prezente în scrisoarea de angajament lansată recent de structură: https://bit.ly/scrisoare-de-angajament

În urma exprimării votului Adunării generale, noua componenţă a Biroului executiv al Consiliului Naţional al Elevilor este următoarea:
– Preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor: Rareş Voicu, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila – Secretar executiv al departamentului de organizare internă: Silviu Morcan, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. – Secretar executiv al departamentului de educaţie şi comunicare (relaţii externe): Antonia-Karina Caramihai, preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti. – Vicepreşedinţi: Cătălin Ilieş, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj, alături de Octavian Sandu şi Rafael Barac Bologa, în urma prelungirii mandatelor. – Membru al Comisiei Naţionale de Etică: Călin-Mădălin Oinea, delegat al Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş.

În discursul său de prezentare a candidaturii pentru funcția de președinte al Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu a făcut referire și la importanța participării reprezentanților Consiliilor Elevilor la luarea deciziilor în Consiliile Locale și Județene din țară, pentru că deiziile care se iau la nivel local sau județean afectează în mod direct climatul educațional de la nivel local.

”E foarte important la toate Consiliile Județene ale Elevilor să facă parte în mod activ în procesul de luare al deciziilor. Fie că vorbim despre participare la ședințele publice ale Consiliului Local sau Consiliului Județean și despre susținerea unor poziții ale CJE în cadrul acestor organisme. Într-un oraș, elevii reprezintă un procent semnificativ de populație și este foarte important ca autoritățile să nu ignore elevii pentru că nu sunt majori sau pentru că nu au drept de vot. O altă formă de reprezentare a elevilor, foarte veridică, este participarea elevilor la ședințele Consiliilor de Administrație ale școlilor, pentru că acolo are drept de vot” a spus Rareș Voicu.

Exit mobile version