Braileanul Costel Margarit participa la hipermaratonul de 48 de ore de la Timisoara

Braileanul Costel Margarit participa la hipermaratonul de 24 de ore de la Timisoara
Braileanul Costel Margarit participa la hipermaratonul de 24 de ore de la Timisoara

Brăileanul Costel Mărgărit participă anul acesta la hipermaratonul de 48 ore ce are loc la Timișoara. Startul a avut loc vineri, 22 septembrie 2017, la ora 9:00.

În această dimineață, la ora 9.00, brăileanul Costel Mărgărit a alergat 157 km, distanță cu care se clasează pe locul 4 în clasamentul general, din 14 concureți înscriși la start. La categoria celor cu vârsta între 36-49 de ani, Costel Mărgărit ocupă locul 3, din 8 concurenți.

Primul loc după 24 de ore de la start este ocupat de Mara Moroșan, care a alergat 197 km. Pe locul al doilea se află tot o femeie, la categoria peste 50 de ani, irlandeza Fionnuala O’Mara, care a alergat 183 km.

Competitia are loc în Parcul Copiilor „Ion Creanga” din Timişoara pe un traseu format dintr-o buclă cu lungimea de 1236 m. Traseul este asfaltat şi iluminat nocturn. Pe traseu vor fi amplasate două puncte de hidratare/alimentare (dotate cu apă, glucoză, electroliţi, fructe, covrigei, ciocolată, mâncare caldă etc.), unul amplasat în zona de start, altul la jumătatea buclei. De asemenea, pe traseu vor fi amplasate şi alocate pavilioane/corturi în care alergătorii îşi vor putea depozita propriul echipament, mâncare, sac de dormit etc. Costel a alergat anul trecut în 24h, 161km, iar anul acesta își dorește să se claseze pe podium la alergare 48 de ore.

Costel Mărgărit a devenit cunoscut opiniei publice din Brăila după ce în iarnă a protestat împotriva majorării taxei de salubritate, alergând în fiecare seară în jurul primăriei municipiului Brăila.

Exit mobile version