Actualitate

Brăila nu mai primește pacienții cu COVID-19 de la Adjud

Brăila nu mai primește pacienții cu COVID-19 de la Adjud

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a revenit la o oră după ce anunța că pacienții de la Adjud vor fi primiți și tratați de profesioniștii de la Brăila și a anunțat că transferul celor 20 de pacienți infectați cu noul coronavirus asimptomatici sau cu forme ușoare, de la Spitalul Municipal Adjud, nu se va mai face la Spitalul Județean de Urgență Brăila, Sectia Boli Infecțioase.

„Cei 20 de pacienți care urmau să ajungă la Brăila NU MAI VIN, vor fi redirecționați către alte spitale din țară, la cerința mea, ca și președinte al Consiliului Județean, pentru a proteja brăilenii.

Coordonatorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Brăila, este însuși prefectul județului Brăila. Dânsul este posesorul tuturor informațiilor, dânsul este primul care află despre deciziile de la nivel național, astfel că acesta știa despre decizia Ministerului Sănătății de a trimite la Brăila 20 de pacienți din județul Vrancea. Oameni buni, spitalul este coordonat de Ministerul Sănătății în această perioadă, deci sub nicio forma eu nu am fost înștiințat de această decizie, iar Spitalul a primit informația oficială pe fax, în timp ce pacienții erau în drum spre spitalul din Brăila. Aflând prea târziu de această decizie, am crezut că nu am timpul necesar să intervin, însă după o discuție cu factorii de decizie de la nivel național, am SPUS RĂSPICAT CĂ LA BRĂILA SE VOR TRATA DE COVID-19 DOAR CETĂȚENII JUDEȚULUI.

Acest Pinocchio din Prefectură nu a facut pe timpul pandemiei decât să anunțe cazurile confirmate și vindecate. Restul greului l-au dus oamenii responsabili care au știut să finanțeze și să pună în aplicare întocmai ordonanțele militare: cetățenii județului, Politia, Jandarmeria, armata, cadrele medicale și ceilalți implicati în combaterea acestui virus.

Domnul prefect vorbește de comunicare și echipa… care? De o lună și jumătate nici măcar telefonic nu am fost contactat. Guvernul Orban, luați-vă prefectul care în ultima perioadă, în loc să-și facă datoria și să informeze corect populația, a transformat sediul Prefecturii în sediul Partidului Național Liberal.

Solicit domnului prefect CONVOCAREA Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a clarifica această situație” a anunțat Iulian Chiriac.

La rândul său, primarul Dragomir a ținut să-l felicite pe Chiriac, dar și pe europarlamentarul Mihai Tudose, care au intervenit și s-au opus transferului pacienților cu COVID-19 de la Vrancea la Brăila. Dragomir consideră asta ca o victorie a echipei PSD împotriva prefectului și a Guvernului care luase această decizie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •