Brăila Model United Nations la prima ediție

Vineri, 17 martie, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti a avut loc deschiderea oficială a primei ediții a Brăila Model United Nations, organizat de Colegiul „Gh. M. Murgoci”,  în colaborare cu Primăria Brăila. Model United Nations este o simulare a unei întâlniri a Organizației Națiunilor Unite unde elevii participanți reprezintă delegați ai țărilor din cadrul ONU si vor dezbate teme de actualitate, probleme internaționale. În cadrul conferintei, unde participa elevi atât din Brăila, cât și din alte județe. Activitatea se organizează parcursul a 3 zile, la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci”.

Ideea organizării acestei conferințe a venit de la doi dintre elevii Colegiului „Gh. M. Murgoci”, Daria Harabagiu și Yusif Mahar, și a fost îmbrățișată de conducerea unității de învățământ și susținută de Primăria Brăila. Anca Lipan, profesor de limba engleză la Colegiul „Gh. M. Murgoci” și profesor coordonator al proiectului Brăila MUN a spus că elevii săi i-au dat un exemplu de bună practică.

Brăila Model United Nations are ca scop implicarea tinerilor în viața civică și socială și de a le dezvolta abilitățile legate de diplomație. Elevii participanți au primit sarcina de a reprezenta o anumită țară, ei vor fi delegații acelei țări și vor dezbate teme de interes internațional pe zona politică, economică și socială, prezentând perspectiva acelei țări. Conferința se va desfășura integral în limba engleză.

Proiectul implică o cercetare făcută de elevii care reprezintă delegația unei țări, pentru ca totul să fie cât mai veridic. Dezbaterile nu se referă doar la o prezentare a punctelor de vedere ale țărilor participante la conferință, ci și găsirea în comun a unor soluții benefice pentru toate țările. La final elevii implicați în proiect vor primi diplome de participare și de asemenea, cei care s-au evidențiat prin talentul oratoric și talentul de negociator, vor primi și premii.

Exit mobile version