Braila intra sub cod rosu de viscol si ninsori

Cod rosu in vestul judetului Braila
Cod rosu in vestul judetului Braila

Update: Un stâlp de electricitate aflat pe șoseaua Buzăului, în apropierea Spitalului Județean, a fost doborât de viscolul puternic. Gravidele care urmau sa nască și persoanele care erau programate la dializă au fost aduse la spital înaintea instituirii codului portocaliu. Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a dispus către toate unitățile spitalicești din județ ca până la ridicarea codului să nu se facă externări ale persoanelor cu domiciliu în localitățile din județ.

Stalp cazut pe soseaua Buzaului din Braila

Meteorologii au emis avertizare Cod Roşu de ninsori abundente şi viscol pentru judeţele Buzău, Vrancea şi zona de vest a județului Brăila. Aici,se vor înregistra intensificări ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită și vizibilitate redusă spre zero. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 8.30-13.00.

La această oră șapte localități din județul Brăila sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică din cauza unor defecțiuni. Trei echipaje Electrica Distribuție fac eforturi pentru a reporni alimentarea cu energie electrică. De asemenea trei drumuri județene sunt închise circulației.

CNADNR acționează pe zona județului Brăila cu 17 autoutilaje pe DN 2B, DN 21, DN 23, DN 22, DN 22B și s-au răspândit 61 tone material antiderapant. Începând cu ora 7.45 din cauza vremii nefavorabile (ninsoare abundentă și viscol), circulația rutieră este întreruptă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale: DN2B Buzău – Brăila și DN22 Râmnicu Sărat – Brăila.

Exit mobile version