Braconaj piscicol pe Dunare

Braconaj piscicol pe Dunare
Braconaj piscicol pe Dunare

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarului Poliției de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfășurării unor acțiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol un bărbat care desfășura activități de pescuit comercial cu plase monofilament și fără a deține autorizație în acest sens.

În data de 25 august a.c. în jurul orei 06.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila l-au depistat, în zona brațului Măcin al fluviului Dunărea, pe tulceanul Costel B., în vârstă de 59 ani. Acesta pescuia dintr-o barcă din tablă, cu motor Yamaha de 5 CP, cu ajutorul a patru plase de pescuit tip monofilament, cu care capturase aproximativ 20 kilograme de pește, din diferite specii.

Peștele a fost confiscat și predat unor unități de profil spre valorificare. Uneltele de pescuit, barca din tablă în valoare de 1.000 lei și motorul în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Exit mobile version