Braconaj piscicol depistat de politistii de frontiera

Braconaj piscicol depistat de politistii de frontiera
Braconaj piscicol depistat de politistii de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, trei bărbaţi care pescuiau în fluviul Dunărea fără a deţine documentele necesare desfăşurării acestei activităţi.

În data de 23 iunie 2014, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol au depistat pe fluviul Dunărea, în zona braţului Vâlciu, trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 31 şi 67 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit fără a deţine documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial.

Astfel, în jurul orei 8.15, primul bărbat depistat a fost în zona kilometrului 14, braţ Vâlciu al fluviul Dunărea, care pescuia cu ajutorul unei plase din aţă, fără a deţine documentele necesare desfăşurării acestei activităţi.

La jumătate de oră trecută peste ora prânzului, în aceeaşi zonă, dar la kilometrul 15, au fost depistaţi doi brăileni, care pescuiau cu ajutorul unei plase de pescuit tip nylon în 3 fire. În urma verificărilor specifice effectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că niciunul dintre bărbaţi nu deţinea documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial.

Poliţiştii de frontieră au ridicat cele două plase de pescuit, în valoare totală de 400 lei în vederea confiscării şi au întocmit lucrări penale celor trei bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Exit mobile version