Botezul ghiborțului amuzamentul spectatorilor

Ca în fiecare an Neptun, de Ziua Marinei, și anul acesta stăpânul mărilor şi al oceanelor a dat botezul marinăresc celui mai tânăr marinar al bătrânului fluviu. Acest ghiborţ a fost astfel iniţiat în tainele solemne ale vechiului ordin al apelor.

Zeul Neptun şi-a ocupat locul său în jilţ şi de acolo a patronat jocurile şi întrecerile marinăreşti. Șeful ghiborților i-a cerut permisiunea Zeului de a-l boteza pe cel mai tânăr ghiborț.

Preamărite Neptun, stăpân al mărilor şi oceanelor , cu supuşenie mă adresez ţie , să ai bunăvoinţa de a fi naşul acestui ghiborţ, cel mai tânăr marinar al Flotilei Fluviale „Mihail KOGĂLNICEANU”. Dă-i mirul tău şi odată cu el binecuvântarea apelor pentru viitor.” a spus șeful ghiborților.

Neptun și-a chemat alaiul de botez: “Să-l botezăm pe aceşt ghiborţ, tânăr marinar al Flotilei Fluviale „Mihail KOGĂLNICEANU”, să vină alaiul de botez!”

Neptun, aşezat pe tron cu un trident în mâini îşi îndeamnă la treabă pe cei 3 supuși să-l boteze pe tânărul ghiborț, care a fost săpunit, bărbierit, apoi ascultat la imimă și verificat la reflexe.

După botez marinarul a rostit jurământul: ”Jur cu toată tăria/ Că o sa-mi fac datoria./Jur să fac tot ce se poate/Ca să obţin rezultate./Jur ca să mă port cu tact/Să mai obţin un contract./Jur că de n-am să mai pot/Să rămân tot matelot./Jur ca după acest botez,/ Cu Neptun drept protector/ Să înving apa, furtuna,/Să înving chiar şi minciuna,/Teamă să nu am niciuna./Aşa să-mi ajute Neptun!

Neptun a dat citire actului de botez pe care l-a semnat şi i l-a înmânat ghiborţului.

Exit mobile version