Actualitate

Boboc cere înlocuirea asistentului șef de la corpul B al Spitalului Județean

Boboc cere înlocuirea asistentului șef de la corpul B al Spitalului Județean

Scandalul declanşat la Corpul B al Spitalului Judeţean în privinţa nerespectării procedurilor impuse de autorităţi a intrat în atenţia prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Acesta s-a sesizat ca urmare a apariţiei pe reţelele de socializare a mai multor imagini cu asistentul coordonator al Corpului B, Valentin Pătârlăgeanu, în timp ce le face instructajul angajaţilor din spital, însă fără să se respecte normele de distanţare socială impuse de autorităţi. Pozele şi chiar o filmare, făcute pe 7 aprilie, au fost distribuite de medicul chirurg pediatru, Octavian Georgescu, lider sindical, acesta criticând autorităţile pentru lipsa de măsuri.

Medicul Octavian Georgescu a postat duminică pe pagina sa de Facebook o filmare și imagini în care Valentin Pătârlăgeanu apare înconjurat de angajați ai spitalului județean, într-un spațiu destul de restrâns, făcându-le instructajul privind normele pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja de virusul COVID-19.

”Înainte de a citi, vizualizați imaginile de mai jos. Dacă credeți că este vorba de Suceava, Arad, Brașov, Covasna sau aeroportul din Cluj, vă înșelați. Este vorba de imagini transmise de membrii noștri de sindicat în data de 7 aprilie 2020 între orele 11:00 – 12:30, când din dispoziția Directorului medical au fost chemate de acasă aproximativ 50 de cadre medii și auxiliare pentru ca «tovarășul»  asistent coordonator al corpului B să le țină un instructaj. La ora la care mi-au fost trimise primele fotografii, întâmplător, eram în biroul doamnei manager, epidemiolog de altfel, moment în care încheiam contractul de donație a unor produse din partea sindicatului către spital. Am prezentat imediat imaginile. Dumneaei consultând-o pe Directorul economic de față, au ajuns la concluzia că trebuie să îi atragă atenția asupra acestei greșeli Directorului medical. Urmărind din exteriorul biroului evoluția faptelor și ținând legătura cu membrii de sindicat implicați în acea acțiune am constatat că declarațiile celor două doamne, din administrația spitalului, nu au fost decât de fațadă. Manifestarea a continuat sub oblăduirea acelei «eminențe strălucitoare» până în jurul orei 12:30”, a scris medicul Octavian Georgescu.

Medicul, acum pensionar, lider al sindicatului medicilor, spune că a solicitat măsuri din partea autorităților competente vizavi de cele semnalate. 

”Am așteptat ca alți oficiali să se sesizeze de lipsa de profesionalism a celor din administrația Spitalului Județean (DSP Brăila, Prefectura Brăila , Poliția Județeană) de Consiliul Județean , mentorul conducerii SJU nu putem vorbi. Se pare că evenimentul a trecut neobservat prin lipsă de raportare. Cât poți fi de tembel după cazul de la Suceava să mai ai curajul să convoci 50 de oameni pentru ca doi lideri (din administrație și PSD) să-și facă numărul?”, a conchis Georgescu.

Prefectul Cătălin Boboc a avut o reacție virulentă la adresa asistentului șef de la pavilionul B al Spitalului Județean, care este și consilier municipal din partea PSD.

”Nu accept, sub nicio formă o astfel de atitudine care, nu doar că încalcă o serie de reguli privind prevenirea răspândirii SAR-Cov 19, dar pune în pericol un întreg circuit intraspitalicesc!

Cu atât mai revoltător este că totul se întâmplă într-un Spital Suport Covid-19, culmea, din cauza unui asistent coordonator de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, cu responsabilități în implementarea și monitorizarea procedurilor stabilite în contextul pandemiei de coronavirus.

Să faci o instruire pe holul spitalului, cu zeci de oameni înghesuiți, este dovada nerespectării procedurilor, este iresponsabilitate, ce așteptări să putem avea că va putea gestiona o criză in spital.
Acest lucru nu poate fi trecut cu vederea!

Am solicitat conducerii Spitalului Județean să facă, de îndată, o anchetă în acest caz și să dispună înlocuirea asistentului coordonator de la Corpul “B”. Responsabilitate înseamnă toleranță zero, în astfel de situații!” a spus prefectul Cătălin Boboc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •