Blaga, despre negocierile PDL-PNL: Cred ca ne vom intelege usor pe un program pentru 2016

 

Blaga, despre negocierile PDL-PNL: Cred ca ne vom intelege usor pe un program pentru 2016
Blaga, despre negocierile PDL-PNL: Cred ca ne vom intelege usor pe un program pentru 2016

 

Negocierile dintre PDL şi PNL sunt între egali şi cele două partide se vor înţelege foarte uşor pe un potenţial program de guvernare pentru 2016, consideră preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga, a declarat, marţi seară, comentând faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a urat liderilor PDL, PNL şi FC să nu rateze cumva unificarea dreptei „că ar fi păcat”, că premierul îşi face deja griji în legătură cu discuţiile dintre PDL şi PNL.

Preşedintele PDL, la Realitatea TV:

Îşi face griji deja, zâmbind, domnul Ponta şi îl înţeleg, pentru că voia să dea o mare lovitură şi îşi pusese consilierii să plaseze pe piaţă de luni întregi analize mincinoase privind 45-50% şi dintr-o dată a obţinut 37%. Domnul Ponta, dacă punem un raport de 2 la 1 între PSD şi PNL, cum a reieşit la votul de duminică, a pierdut 900.000 de voturi, dânsul şi PSD, din 2012 până acum. Este un an electoral, dânsul candidează şi va avea mari surprize. 

Despre negocierile dintre partidul său şi PNL, Vasile Blaga a afirmat:

Negocierile sunt între egali. Cine gândeşte altfel ştie de la început că nu doreşte concretizarea unei astfel de alianţe. Liberalii au mai negociat cu noi un an şi jumătate, eu conduceam echipa de negocieri de la PDL, am această experienţă a negocierilor cu ei şi cred încă de acum că ne vom înţelege foarte uşor pe un potenţial program de guvernare pentru 2016. Când pleci la discuţii este foarte bine să laşi orgoliile acasă.

Vasile Blaga mai a afirmat că discuţiile vor fi între un partid militant, PDL, care are doi preşedinţi de Consilii judeţene şi 700 de primari, şi un partid cu potenţial în administraţe, PNL, cu 13 preşedinţi de CJ şi 900 de primari, precizând că „lucrurile sunt compatibile”. De asemenea, Blaga a spus că discuţiile de la început au fost reciproce între PDL şi PNL, prima întâlnire fiind la discursul vicepreşedintelui american Joe Biden, iar apoi după alegeri, când el l-a informat pe Antonescu cu privire la scorul obţinut de liberali.

În ceea ce priveşte candidatul la şefia statului, liderul PDL a declarat că fiecare partid are variante:

Ei au spus domnul Crin Antonescu, noi am spus domnul Predoiu. Totul se va discuta pornind de la ţelul şi programul şi vom şti exact care este omul care are potenţial să câştige Preşedinţia. Discuţiile doar pe candidatul la Preşedinţie nu sunt suficiente pentru noi, trebuie să discutăm tot ciclul electoral.

Blaga a mai spus că nu doreşte să intervină în parcursul PNL, chiar dacă liberalii au acum o conducere interimară, arătând că există o emulaţie în teritoriu şi în PDL şi în PNL privind o astfel de construcţie între cele două partide.

Preşedintele democrat-liberalilor a mai explicat că nu au existat tatonări şi cu PMP în privinţa cooptării şi acestui partid în acestă schemă de centru-dreapta, subliniind că nu a mai vorbit cu Elena Udrea de când se încheia termenul de înscriere în competiţia internă pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie.

Blaga a declarat:

Eu văd că în PMP sunt cu mitralierele pe masă. Uitaţi-vă la declaraţile de ieri şi de astăzi ale domnilor lideri PMP Papahagi, Funeriu şi ceilalţi, chiar domnul Baconschi: intenţii, critici, să-şi rezolve problemele lor, au ce discuta acolo, noi vom discuta cu PMP.

Liderul PDL a spus că deoacamdată discuţiile sunt între principalele forţe de dreapta, PDL şi PNL, şi dacă aceste partide se vor înţelege, vor veni şi celelalte la discuţii.

 

Exit mobile version