Bicicliștii luați în vizor de polițiști. Biciclist depistat băut când se deplasa pe Șoseaua Rm. Sărat

Ieri, 16 noiembrie, în intervalul orar 07:00-11:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație ale căror cauze generatoare sunt abaterile săvârșite de către bicicliști.

Indisciplina bicicliștilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În ceea ce privește mortalitatea, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, una din principalele cauze generatoare este reprezentată de abaterile săvârșite de bicicliști. Polițiștii au ca obiectiv impunerea respectării legii prin prezența activă în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, precum și pentru combaterea comportamentului agresiv la volan. În urma abaterilor constatate au fost aplicate, în total, 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 31.810 de lei, 71 de sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor, 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru căruțași, 6 pentru nepotul centurii de siguranță și 45 pentru alte abateri.

Ieri, în jurul orei, 07:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Brăila, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Șoseaua Râmnicu-Sărat din municipiu, sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exit mobile version