Biciclist băut, pe Bulevardul Dorobanților, cu bicicleta neechipată corespunzător

Ieri 7 iunie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, au fost organizate și desfășurate 10 acțiuni și s-a intervenit la 29 de evenimente, 24 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

În intervalul orar 19:30-21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune tip BLITZ pe raza municipiului, în zona Vidin-Brăilița și pe DJ 221, în localitatea Vădeni, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru indisciplina bicicliștilor, 8 pentru indisciplina pietonală și 3 pentru alte abateri, conform O.U.G. 195/2002, fiind efectuate 20 de testări alcoolscopice.

În jurul orei 20:00, polițiștii au oprit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Brăila, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Bulevardul Dorobanților.

În urma controlului efectuat polițiștii au constatat că acesta nu are bicicleta echipată corespunzător (nu era echipată cu lumină albă în față și lumină roșie în spate, nu era dotată cu sistem de frânare eficient și nici claxon), nu are asupra sa actul de identitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei conform prevederilor  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.      

Exit mobile version