BEC a respins candidaturile depuse de Partidul Diaspora Unită și independentul Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central a respins, marţi, 16 aprilie 2024, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită, unde cap de listă era actorul Florin Călinescu, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024, precum şi candidatura independentului Paul Octavian Jurma.

Potrivit deciziei BEC, candidaturile propuse de Partidul Diaspora Unită au fost respinse, având în vedere faptul că lista de susţinători cuprinde doar 190.323 semnături conforme, faţă de minim 200.000 care erau necesare.

De asemenea, candidatura independentului Paul Octavian Jurma a fost respinsă deoarece listele de susţinători cuprind doar 2.081 semnături din cele 100.000 necesare.

Totodată, BEC a admis în parte candidaturile propuse de Partidul Alternativa Dreaptă la alegerile europarlamentare, fiind respinsă candidatura persoanei care se afla pe locul trei al listei, Păduraru Mihăiță-Victoraș, pe motiv că acesta face parte din alt partid.

Pe de altă parte, BEC a admis listele de candidaţi propuse pentru alegerile europarlamentare de Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei), Alianța ”AUR”, Alianţa Politică România Socialistă, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Umanist Social Liberal, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, precum şi a candidatului independent Paula Marinela Pîrvănescu.

Anterior, BEC a admis listele de candidaţi propuse de Alianţa electorală PSD-PNL şi Partidul S.O.S. România.

BEC a precizat că se va pronunţa privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor fiind data de 29 aprilie. Mai sunt de validat candidaturile depuse de 6 partide sau alianțe, precum și cinci candidați independenți.

Exit mobile version