Batalionul 72 Geniu ”General Constantin Savu” a sărbătorit ziua unității

În data de 25.02.2019, Batalionul 72 Geniu ”General Constantin Savu” din garnizoana Brăila, a sărbătorit ziua unității,  odată cu aniversarea a 153 de ani de la înfiinţarea primei companii de pontonieri din armata României.

Specialitatea  pontonieri, parte importantă din arma geniu, a luat fiinţă ca urmare a procesului de modernizare a armatei Principatelor Unite Române, când la data de de 25 februarie 1866 se înfiinţează prima companie de pontonieri  condusă de căpitan Anton Berindei și cartiruită în cazarma Sfântu Gheorghe, la Bucureşti.

De-a lungul timpului militarii pontonieri ai acestui batalion au dus mai departe tradiţiile şi valorile înaintaşilor. Au avut posibilitatea de a-şi demonstra utilitatea şi profesionalismul prin amenajarea şi deservirea unor puncte de trecere pe pod de pontoane peste cursuri de apă sau prin misiuni de intervenţie în caz de calamitate naturală în sprijinul populaţiei civile.

În cadrul manifestărior prilejuite de acest eveniment, la sediul Batalionului 72 Geniu ”General Constantin Savu”, situat pe Calea Călărașilor, a avut loc un ceremonial militar-religios şi depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor pontonieri din incinta unităţii și din cadrul Ansamblului Comemorativ al Eroilor Neamului.

La aceste activităti au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonel Vasile IONESCU, oficialităţi ai instituţiilor din garnizoana Brăila, General de brigadă Gheorghe SOARE, șef direcție specială în cadrul Secretariatului General al Guvernului, comandanții unităților militare subordonate Brigăzii 10 Geniu, membrii ai Asociației Cadrelor Militare în rezervă și în retragere din arma geniu ,,General Constantin Hârjeu” şi alte cadre în rezervă ale armei geniu.

Exit mobile version