Barbatul care si-a omorat in bataie concubina arestat preventiv pentru 30 de zile

Barbatul care si-a omorat in bataie concubina arestat preventiv pentru 30 de zile
Barbatul care si-a omorat in bataie concubina arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Stan Leonard sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Miercuri seara, în jurul orei 21.00, Leonard Stan, în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a lovit-o pe concubina sa, Aglăiţa Ionescu, în vârstă de 47 de ani, până când femeia a murit în chinuri, în urma şocului traumatic şi hemoragic provocat. Tragedia s-a petrecut în imobilul de pe strada Danubiului nr. 13, unde locuiesc mai multe persoane, victima şi agresorul fiind cunoscuţi drept consumatori de băuturi alcoolice.

Joi, 20 august 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 16 — 18 august 2015, inculpatul Stan Leonard i-a aplicat concubinei sale, în mod repetat, multiple lovituri cu pumnii și o curea cu cataramă metalică, provocându-i un politraumatism cu leziuni osoase și viscerale care au condus la decesul acesteia.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Exit mobile version