Balerini ai Operei Naționale București pe scena Casei Tineretului în cadrul SUBITO – Festivalul Național al Muzicii de Cameră Brăila

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, începând cu ora 11.00, sub îndrumarea artistică a domnului Alin Gheorghiu, directorul balet al Operei Naționale București, balerini ai Operei Naționale București vor urca pe scena Casei Tineretului în cadrul SUBITO – Festivalul Național al Muzicii de Cameră Brăila. Biletele se pot achiziționa de la agenția Filarmonicii sau online, de pe platforma BLT.ro. https://www.blt.ro/subito-festivalul-national-al-muzicii…

La numai 21 de ani, CORINA LUPESCU este o tânără speranță a baletului românesc cu o experiență de scenă bogată. A urmat cursurile Liceului de coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti și începând cu anul 2021 activează ca balerină profesionistă în spectacolele Operei Naționale București. Printre rolurile importante interpretate se numără: Tango Fatal din „Tango.Radio&Juliet”, Solo Spaniol din „Lacul Lebedelor”, 4 Lebede Mari din „Lacul Lebedelor”, 6 Prietene din „Giselle”.

ȘUȘU MARIAN CRISTIAN a absolvit studiile Liceul de coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti în 2019 și și-a îmbogățit experiența artistică în cadrul Şcolii de balet Studio M a Operei Naţionale Române, la Atelierul de dans contemporan Gigi Căciuleanu organizat de Fundaţia Art Production în Noiembrie 2014 sau la Şcoala intensivă de vară Bucharest Ballet Workshop în iulie 2015. A câștigat nenumărate premii la concursuri din țară sau străinătate, în urma cărora a obținut Burse şi stagii la: Şcoala de Coregrafie a Conservatorului Naţional de Artă Lisabona – Portugalia, Şcoala de Balet a Teatrului de Balet din Basel, Elveţia, Şcoala intensivă de vară la Wiener Staatsoper Ballet Academy, Balshoi Ballet Academy etc. A colaborat cu teatre din țară și din străinătate, precum: Orchestra Simfonica București, Opera Comică pentru Copii București sau Teatro delle Muse, FRAD Ancona, Italia. Din 2019 este balerin angajat al Operei Naționale București.

Cariera MARIEI BARTOLINI SOLE a început în însorita Italie, unde a absolvit cursurile școlii de balet Fondazione Regionale Arte nella danza (Ancona,IT), condusă de Eugenia Moroșanu, fostă primă balerină a Teatrului Național de Operetă Ion Dacian și cele ale școlii Balletto di Toscana. A colaborat cu numeroase teatre din Italia și din România: Balletto di Toscana, Tanzcompany des Tiroler Landestheaters – Innsbruck, Austria, Teatro Regio di Parma, Opera Naționala Română Iași, iar din Septembrie 2021 este angajată a Operei Naționale București.

După absolvirea liceului de coregrafie „Floria Capsali” din București, RĂZVAN FLORIN CACOVEANU a lucrat timp de două stagiuni pentru Teatrul Național Croat din Split. Acolo a activat ca solist și ca membru al ansamblului. Apoi a urmat cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, specializarea Artă Coregrafică. Din 2015 este angajat al Operei Naționale București, iar din anul 2021 activează ca solist. Printre rolurile notabile interpretate se numără: Prințul din „Spărgătorul de Nuci”, Bufonul din „Lacul Lebedelor”, Pas de Trois din „Lacul Lebedelor” sau Pasărea Albastră din „Frumoasa din Pădurea Adormită”, Fachirul din „Baiadera”, Idolul de bronz din „Baiadera”, Ali din „Corsarul”., Benvolio din „Romeo si Julieta”, Prietenii din „Raymonda”, Prietenii din „Coppelia”, Demetrius „Visul unei nopți de vară”, Prietenii din „La Fille mal gardée”.

MARIA GOGONEA este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în cadrul Facultății de Teatru, specializarea Artă Coregrafică, cu Licența în Artă Coregrafică. În prezent urmează programul de „Master coregrafie și performanță în dans”, în cadrul UNATC „I.L. Caragiale”. A colaborat cu compania Vortice Dance Company și a fost invitata unor importante Gale de dans precum: „Mazilu and Friends” (2018 și 2019), Gala Tinerilor Coregrafi (2021) și Tribut Nureyev (Milano, 2023). Ca balerină profesionistă angajată la Opera Națională București din 2019, a interpretat roluri importante precum: Solo Dans Spaniol în „Spărgătorul de Nuci”, Odalisque din „Corsarul”, Pas de trois și Lebede mari din „Lacul Lebedelor”, Tango Blind din „Tango, Radio&Juliet” sau Prietenele din „Coppelia”.

Exit mobile version