Autobuzul anului 2017 in probe la Braila

Autobuzul anului 2017 in probe la Braila
Autobuzul anului 2017 in probe la Braila

Saptamana aceasta in Braila va circula primul autobuz electric Solaris Urbio, produs in Polonia. Brailenii pot testa gratuit autobuzul electric care va circula pe traseele principale din municipiu.

Masina a obţinut, anul trecut, la Bruxelles, titlul „Autobuzul Anului 2017”, in ciuda faptului ca Solaris Urbino 12 electric a avut drept concurenti Ebusco, Irizar, Van Hool si Mercedes-Benz. Vehiculul este dotat cu un sistem dual de incarcare, cu pantograf si cu priza, care permite alimentarea acumulatorilor din mers sau, mai rapid, cu un incarcator stationar de 80kWh. Capacitatea acumulatorilor este de 240 kWh. Motorizarea este asigurata de doua motoare (montate in butucul rotilor motoare spate) de cate 120 kW fiecare. Facem precizarea ca versiunea premiata era in varianta cu doua motoare si sistem de incarcare dual, cu pantograf si priza de 380 v.

Primaria Municipiului Braila va cumpara anul acesta 20 de autobuze diesel, dintre care 16 de medie capacitate si 4 de mica capacitate pentru reducerea timpilor de asteptare in statii.

Anii viitori Primaria Braila va cumpara tramvaie noi si autobuze electrice pentru a incuraja transportul ecologic. Pentru anii viitor sunt luate in calcul proiecte de modernizare a strazilor: Grigore Alexandrescu (de la Bariera pana la Soseaua de Centura), Baldovinesti (de la Bulevardul Dorobanti pana la Dedeman), Calea Galati (de la Bulevardul Dorobanti pana la Bulevardul Independentei), Octav Doicescu si Costache Negruzzi.

Modenizarea acestor strazi presupune schimbarea liniei de tramvai, covor asfaltic, spatii verzi, trotuare, piste de biciclete acolo unde strada permite, autobuze electrice si tramvaie noi.

Pretul unui autobuz electric este cel putin triplu fata de pretul unui autobuz diesel, dar trebuie sa avem in viitor si optiunea unui transport ecologic.
[quote]Exceptional de silentios, fara emisii care polueaza, design modern, tehnologie inovativa, costuri de exploatare reduse, Solaris Urbino Electric varinata de 12 m lungime, poate fi unul din autobuzele ce vor circula anii viitori in Braila. Asteptam si celelalte societati concurente sa ne ofere posibilitatea de testa autobuzele electrice pe care le produc si sunt convins ca la licitatie va castiga cel mai eficent.[/quote], a precizat primarul Marian Dragomir.

Exit mobile version