Au început înscrierile la Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila  organizează  pe tot parcursul anului 2023, Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul, evenimente desfășurate sub egida ”Identitate strămoșească a satului contemporan-conservare, revitalizare și promovare”.

Scopul acestor  ateliere cultural artistice este acela de a promova, revitaliza și totodată de a valorifica dansul popular brăilean, considerat o comoară a neamului românesc, cultivat din generaţie în generaţie și exprimând specificul etnofolcloric al fiecărei regiuni din județul Brăila.

Tradiția dansului popular brăilean, o zestre culturală extrem de bogată, merge mai departe, prin oamenii ce promovează și păstrează această formă a artei- dansul, specialiști în domeniu, coregrafi și maeștri coregrafi populari dar și personale dornice să se alăture acestui demers cultural.

Data limită de înscriere la Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul –grupe începători (cadre didactice, elevi, persoane dornice sa invete tainele jocului popular brailean-fara limita de varsta),  este 15 martie 2023.             

Inscrierea se face în baza fișei de înscriere și a declarației privind protecția datelor cu caracter personal, documente ce vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, electronic, la adresa de e-mail valorificare.braila@gmail.com sau la sediul instituției, din Mun.Brăila, Piata Traian nr 2.

Exit mobile version