Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională înainte de contestații

balcescu

Rezultatele de la examenul de Evaluare Națională 2021 s-au afișat pe evaluare.edu.roÎn județul Brăila s-a obținut o singură medie de 10.00 a unui elev de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu. Promovabilitatea înainte de contestații, în județul Brăila, este de 86,38% din numărul celor prezenți la ambele probe, care clasează județul Brăila pe locul 2, după Cluj.

La Evaluarea Națională din acest an au fost 1844 absolvenți de clasa a VIII-a care s-au înscris, dar au fost prezenți la ambele probe doar 1689. Alți 4 au absentat doar la proba de matematică, deși doi dintre ei au obținut note peste 5.00 la proba de Limba și literatura română. Din cei 1689 prezenți, 1459 au obținut medii peste 5.00. De asemenea, 234 de elevi au obținut medii peste 9.00.

Rata de participare a fost de :

Limba romana :  91,81%: 1693 candidați prezenți dintr-un total de 1844 candidați înscriși la examenul de evaluare națională. 

Matematică :  91,59% – 1689 candidați prezenți dintr-un total de 1844 candidați înscriși la examenul de evaluare națională. 

Din cei 1689 candidați prezenți la ambele probe, un număr de:

– 1459 candidaţi  au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, rata de promovare/ județ fiind de  86,4.%

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1574 candidați (93,03%), iar 7 candidați au obținut nota 10 (zece).

La proba de Matematică au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1283 candidați (75,96%), iar 13  candidați au obținut nota 10 (zece).

Acestea sunt notele inițiale de la examen, care intră în calculul mediei de admitere la liceu, dacă nu sunt modificate după procedura de contestații. 

Candidații nemulțumiți de notele obținute  vor putea depune contestații în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 30 iunie – 4 iulie 2021.

Potrivit metodologiei, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele inițiale. Dacă se observă o diferență mai mare de un punct, se numește o nouă comisie de evaluare, iar nota oferită de această a doua comisie va fi și cea finală.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie 2021.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

„Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Exit mobile version