Atelier de caligrafie pentru copii

Era digitală pe care o traversăm înlocuiește treptat, dar sigur, scrierea de mână, iar pentru că cei mici fac tot mai puțină caligrafie în școli. Echipa Bibliotecii „Panait Istrati” Brăila s- gândit să-i împrietenească pe copii cu arta scrisului frumos.

Astfel, începând cu luna aprilie 2018, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va organiza Atelierul de Caligrafie pentru cei mici, adresat copiilor de 7-10 ani. În fiecare săptămână, joia, timp de două ore, copiii vor exersa scrisul de mână, apelând la instrumente și materiale cât mai diverse.

Caligrafia antrenează concentrarea, îi invață pe copii atenția la detalii, disciplina și răbdarea, în plus vor scrie mai frumos și mai citeț. Vor descoperi o artă care presupune respectarea unor reguli estetice clare, referitoare la spațierea cuvintelor, înălțimea literelor sau grosimea lor.

Coordonatorul atelierului este Mara Lorina Ionașcu, conservator în cadrul Bibliotecii „Panait Istrati” Brăila. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr.4, la Punctul de Înscriere sau la telefon 0239 626128  interior 141.

Exit mobile version