Astăzi se afișează rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, pe evaluare.edu.ro și la avizierele școlilor. De luni, 29 iunie, începe sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu au putut susține examenul din motive medicale, în contextul pandemiei de coronavirus.

După afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională au fost depuse 15.275 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii – 9.030 – au fost făcute la proba scrisă de Limba şi literatura română, la Matematică au fost depuse 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii. La Brăila au fost depuse 155 de contestaţii pentru proba de limba şi literatura română, iar 81 de contestaţii au fost depuse pentru proba de matematică.

Ministerul Educației spunea că numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761. Cele mai multe contestaţii au fost în București (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710), iar cele mai puţine – sub 100 de contestaţii – în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

La examenele naționale din acest an, rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea candidaților, pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor.

Astfel, listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro conțin următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Calculul mediei de admitere se face în baza unei medii ponderate între evaluarea națională (80 la sută) și media generală de absolvire a ciclului gimnazial (20 de procente).

Exit mobile version