Cultura

Asociația Culturală Cinefeel a lansat proiectul „Brăila – un film de poveste!”

Asociația Culturală Cinefeel a lansat proiectul „Brăila – un film de poveste!”

Asociația Culturală Cinefeel Brăila a organizat astăzi, la Centrul de Creaţie Brăila, lansarea oficială a proiectului „Brăila – un film de poveste!”, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin  Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2019, domeniul cultură.

Proiectul se derulează în perioada august – noiembrie 2019 și are ca scop îmbunătăţirea vieții socio-culturale și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educațional.

Proiectul se desfășoară în municipiul Brăila, orașul Însurăței, oraşul Ianca, comuna Cazasu, comuna Chiscani și comuna Viziru. Valoarea proiectului este de 53.620 de lei, din care 8579 lei fiind contribuția Asociațiiei Culturale Cinefeel Brăila.

Beneficiarii direcți vor fi 550 de elevi de liceu cu vârstă cuprinsă între 14 – 19 ani din Județul Brăila care vor participa efectiv la activitățile din program. Beneficiarii indirecți vor fi comunitățile din zonele unde se derulează proiectul, instituții de învățământ și instituții publice.

Principalele activități vor fi organizarea unui concurs de book-trailere în care elevii din liceele brăilene să realizeze un mic film legat de o carte scrisă de catre un scriitor brăilean, realizarea în colaborare cu Asociația One World România a unei caravane de film, seminarii și work-shop-uri practice în domeniul artei cinematografice în liceele din  județul Brăila pentru crearea unor cinecluburi și organizarea și derularea „Brăila Film Festival”. Acesta se va derula pe parcursul a 4 zile la începutul lunii noiembrie și va avea că temă principală „Toleranța”.

Județul Brăila se confruntă în ultimii ani cu o problemă acută privind posibilitățile comunității de a-și petrece timpul liber. Calculatorul și mediul online, deși are și laturi pozitive, aduce tot mai mult o schimbare privind petrecerea timpului liber în mod plăcut, în aer liber, în săli de spectacole. Multe dintre evenimentele majore din punct de vedere cultural-artistic au loc în orașe mari, în capitală țării, București, sau în orașe universitare, unde nivelul de cultură este mult mai crescut și este o cerință constantă privind evenimentele culturale de mare anvergură.

Proiectul ”BRĂILA- UN FILM DE POVESTE!” aduce un concept inovator pentru societatea și comunitatea brăileană, care are nevoie de diversificarea activităților culturale, atât în spații închise, dar mai ales în aer liber.

În municipiul Brăila, dar și pe raza județului Brăila, evenimentele de tip caravană cinematografică, spectacole în aer liber, festivaluri de film, nu sunt derulate în mod constant, nu există o cultură și o educație prin arta spectacolului, iar arta cinematografică este un mijloc excelent de a îmbunătăți situația comunităților, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu și lung.

Proiectul se va încheia cu un recital de jazz, la care vor participa doi dintre cei mai cunoscuți exponenți ai genului, Alex Simu și Lucian Ban.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •